"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

Δον Κιχώτης Δομνίκη Μητροπούλου©

Μια από τις πρώτες θεατρικές περιοδείες που έχουν ήδη ανακοινωθεί για το καλοκαίρι του 2024 είναι ο "Δον Κιχώτης" του Μιγκέλ ντε Θερβάντες που θα σκηνοθετήσει ο Γιάννης Μπέζος, πάνω στη θεατρική μεταφορά του Άκη Δήμου. Μέσα από το διαχρονικό έργο για τη σημασία και την αξία των ονείρων για τη ζωή μας, η παράσταση θέτει τα εξής ερωτήματα: Πόσο απαραίτητο είναι να ονειρευόμαστε; Η ευγενική μας εκδοχή γιατί δεν είναι στην πρώτη ζήτηση; Μήπως η συνήθεια της κοινοτοπίας μας δίνει μια ψευδαίσθηση της ευτυχίας; Στη νέα μεταφορά του πιο αγαπημένου αστείου ρομάντζου όλων των εποχών το πρωταγωνιστικό δίδυμο του Δον Κιχώτη και του Σάντσο Πάντσα υποδύονται οι Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Θανάσης Τσαλταμπάσης, αντίστοιχα. Η Νάντια Κοντογεώργη αναλαμβάνει το ρόλο της Δουλτσινέας και η Παρθένα Χοροζίδου αυτόν της Μαριτόρνας. 

Δον Κιχώτης
Δομνίκη Μητροπούλου©

Δον Κιχώτης
Δομνίκη Μητροπούλου©

Η ιστορία του ονειροπόλου ιππότη Δον Κιχώτη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του  Δουλτσινέας ξαναζωντανεύει από έναν μεγάλο θίασο, σε μια θεαματική παραγωγή των θεατρικών επιχειρήσεων Τάγαρη. 

Δον Κιχώτης
Δομνίκη Μητροπούλου©

Γιάννης Μπέζος: Ας γελάσουμε με τα παθήματα του Δον Κιχώτη, αλλά ταυτόχρονα ας αναλογιστούμε μήπως η -έτσι κι αλλιώς- μικρή ζωή μας θα ήταν ανυπόφορη χωρίς αυτόν”. 

Ο Γιάννης Μπέζος σημειώνει

"Το σατιρικό ρομάντζο του Θερβάντες μας υπενθυμίζει τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου γι' αυτό που τον ξεπερνά! Κι όταν καταθέτει ο ήρωάς μας την ευαισθησία του και τη μεγάλη του φαντασία, οι άλλοι χλευάζουν και γελούν. Κι όμως, έτσι είναι! Η φαντασία και η ποίηση, για να περάσουν, πρέπει να πληρώσουν διόδια! Μερικές φορές πολύ ακριβά!
Ας γελάσουμε, λοιπόν, με τα παθήματα του Δον Κιχώτη, αλλά ταυτόχρονα ας αναλογιστούμε μήπως η -έτσι κι αλλιώς- μικρή ζωή μας θα ήταν ανυπόφορη χωρίς αυτόν”.

Δον Κιχώτης
Δομνίκη Μητροπούλου©

Δον Κιχώτης
Δομνίκη Μητροπούλου©

Ο συγγραφέας Άκης Δήμου σημειώνει

"Στις αρχές του 17ου αιώνα, ένας  58χρονος μονόχειρας, γκριζομάλλης, βετεράνος των πολέμων της Ισπανίας εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μαχητής στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, κυνηγημένος από τους πειρατές, έχοντας περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του στις φυλακές, έγραψε και δημοσίευσε την ιστορία ενός φτωχού χωρικού που, νομίζοντας τον εαυτό του Ιππότη, έμπλεκε σε απίθανες κωμικές περιπέτειες.
Ο μεγαλοφυής  "Δον Κιχώτης" του Μιγκέλ ντε Θερβάντες διαβάστηκε και συνεχίζει να διαβάζεται από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλον τον κόσμο με την ίδια πάντα απόλαυση”. 

Δον Κιχώτης
Δομνίκη Μητροπούλου©

Δον Κιχώτης
Δομνίκη Μητροπούλου©

Συμπρωταγωνιστούν οι Γιώργος Χατζής, Σταύρος Μαρκάλας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Χρήστος Πούλος – Ρένεσης, Γιάννης Βαρβαρέσος, Νικίτα Ηλιοπούλου, Ιωάννα Ανεμογιάννη

Δον Κιχώτης
Δομνίκη Μητροπούλου©

Τα σκηνικά υπογράφει ο Γιώργος Γαβαλάς, τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη, τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος, ενώ η μουσική είναι του Βάιου Πράπα. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Κωνσταντίνα Νταντάμη. 

Δον Κιχώτης
Δομνίκη Μητροπούλου©

Η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης που θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα προγραμματίζεται για τις 5 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής”

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.