"Ο θάνατος του εμποράκου": 50.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα την παράσταση του Γιώργου Νανούρη με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη

Το κορυφαίο έργο του Αμερικανού Άρθουρ Μίλερ συνεχίζεται με επιτυχία, σε μια παράσταση που ποντάρει στις δυνατές ερμηνείες.

Ο θάνατος του εμποράκου Κατερίνα Τσατσάνη ©

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης πρωταγωνιστεί στο "Θάνατο του εμποράκου" του Άρθουρ Μίλερ σε μια πολύ δυνατή στιγμή της πορείας του που αναδεικνύεται μέσα από τη συγκινητική παράσταση του Γιώργου Νανούρη που φωτίζει τις αποχρώσεις του αμερικανικού αριστουργήματος, με όπλο τις ωραίες ερμηνείες. Μέχρι την Κυριακή των Βαΐων (28/4) συνεχίζεται το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο για την κατάρρευση του αμερικανικού ονείρου στο θέατρο Ζίνα που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα 50.000 θεατές. Πλάι στον Βλαδίμηρο Κυριακίδη που επωμίζεται τον κεντρικό ρόλο του Γουίλι Λόμαν πρωταγωνιστεί ένας αξιοπρόσεκτος θίασος: Έφη Μουρίκη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Γεροδήμος, Κατερίνα Μάντζιου,  Γιάννης Βαρβαρέσος, Θεοδόσης Τανής

Ο θάνατος του εμποράκου
Κατερίνα Τσατσάνη ©

"Ο Γουίλι στην προσπάθεια του να εκπληρώσει τις συνταγές του καπιταλιστικού ονείρου, δέχεται την απόρριψη σαν να τον χτυπάει ρεύμα υψηλής τάσης και μένει ένα σπασμένο κλαδί στην άκρη του δρόμου. Ο ανθρώπινος παλμός του σβήνει, η αξιοπρέπεια του χάνεται κάτω από ένα σύστημα που σαρωτικά τον ματαιώνει. Αν αυτό δεν είναι πρόκληση για έναν ηθοποιό τότε τι είναι”, σημειώνει για τον εμβληματικό χαρακτήρα που ερμηνεύει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σε συνέντευξή του στο "α”.

Ο "Θάνατος του εμποράκου”, που έχει γραφτεί το 1949, θεωρείται το κορυφαίο έργο του Μίλερ. Ο συγγραφέας παραδίδει το ψυχογράφημα ενός πλανόδιου πωλητή και αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά του αμερικανικού ονείρου στα γρανάζια του οποίου έχει πιαστεί στην προσπάθειά του να επιβιώσει. Εγκλωβισμένος μεταξύ παρόντος και παρελθόντος, βιώνει μια πραγματικότητα η οποία τον αναγκάζει να εκπληρώνει τα πρότυπα της καπιταλιστικής κοινωνίας της εποχής του. Ανίκανος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, παρακολουθεί τη ζωή του και την οικογένειά του να καταρρέουν. 

Ο θάνατος του εμποράκου
Κατερίνα Τσατσάνη ©

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο θάνατος του εμποράκου

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Γραμμένο το 1949, το έργο αυτό θεωρείται το κορυφαίο του Αμερικανού συγγραφέα. Πραγματεύεται τη ζωή του Γουίλι Λόμαν, ο οποίος είναι ένας πλανόδιος πωλητής, που ζει μπερδεμένος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν. Ο Γουίλι αισθάνεται εγκλωβισμένος στις επιταγές του ᾱπατηλού αμερικανικού ονείρου, το οποίο υπόσχεται την επιτυχία. Το κυνήγι της επιβίωσης είναι για αυτόν δυσβάσταχτο, καθώς τον αναγκάζει να ζει και να προσπαθεί συνεχώς να εκπληρώνει τα πρότυπα τα οποία του επιτάσσει η άκρως καπιταλιστική κοινωνία της εποχής του. Η κατάσταση αυτή τον οδηγεί σταδιακά και με έναν παραληρηματικό τρόπο προς την πλήρη διάλυση ολόκληρης της ζωής του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.