Μετά τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων, η παράσταση "ΤΑΝΚ/Όλη νύχτα εδώ" θα συνεχιστεί στο Θέατρο Τέχνης για πέντε ακόμα παραστάσεις. Η επανέναρξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου, με μια συμβολική αντι-επετειακή παράσταση: "η μέρα που έχει συνδεθεί με την επιβολή της χούντας των συνταγματαρχών αποτελεί την πιο κατάλληλη αφορμή για να δώσουμε όλοι μαζί μια ηχηρή απάντηση στο φασισμό κάθε μορφής που υπάρχει γύρω μας", σημειώνει η ομάδα.
Με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η ομάδα RMS MATAROA ανέβασε τη μόνη παράσταση της σαιζόν για τα γεγονότα εκείνου του Νοέμβρη. Γεγονότα που αποτελούν ιστορικό ορόσημο, με κεντρική μάλιστα θέση στη συλλογική ιστορική μνήμη, που όμως έχουν χαλκευθεί από έναν σωρό μυθευμάτων και παρανοήσεων. Η παράσταση αποτελεί μια απόπειρα γραμμικής αφήγησης –σχεδόν λεπτό προς λεπτό- των τεσσάρων εκείνων ημερών, σε μια προσπάθεια εξερεύνησης της ιστορικής αλήθειας. Μέσα από τις προφορικές μαρτυρίες πρωταγωνιστών των γεγονότων, όπως τις κατέγραψε ο ιστορικός Ιάσονας Χανδρινός και περιλαμβάνονται στο ομώνυμο βιβλίο "Όλη νύχτα εδώ" και αρχειακό υλικό ξετυλίγεται ο μίτος της αφήγησης στον λαβύρινθο της μνήμης, σε μια παράσταση που αντιμετωπίζει τον αδιάφορο ελληνικό εαυτό μας και αναρωτιέται αν είναι η προσωπική πολιτική στάση ο μόνος δυνατός τρόπος αντίστασης ακόμη και σήμερα.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάνος Βαβαδάκης, ο οποίος ερμηνεύει μαζί με την Κατερίνα Παπανδρέου και την Κατερίνα Πατσιάνη. Η σκηνογραφία είναι της Μαρίνας Νικητοπούλου και οι φωτισμοί της Μαριέττας Παυλάκη. Οι επόμενες παραστάσεις θα δοθούν στις 21, 22, 23, 28 και 29 Απριλίου.
Περισσότερες πληροφορίες
Tank / Όλη νύχτα εδώ
Με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η ομάδα συνεργάζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, παρουσιάζοντας την μόνη παράσταση της σεζόν για τα γεγονότα εκείνου του Νοέμβρη. Γεγονότα που αποτελούν ιστορικό ορόσημο, με κεντρική μάλιστα θέση στη συλλογική ιστορική μνήμη κι όμως έχουν χαλκευθεί από έναν σωρό μυθευμάτων και παρανοήσεων. Η παράσταση αποτελεί μια απόπειρα γραμμικής αφήγησης –σχεδόν λεπτό προς λεπτό- των τεσσάρων εκείνων ημερών, σε μια προσπάθεια εξερεύνησης της ιστορικής αλήθειας. Μέσα από τις προφορικές μαρτυρίες πρωταγωνιστών των γεγονότων, όπως τις κατέγραψε ο ιστορικός Ιάσονας Χανδρινός στο ομώνυμο βιβλίο «Όλη νύχτα εδώ», καθώς και μέσα από αρχειακό υλικό, η ομάδα ξετυλίγει τον μίτο της αφήγησης στον λαβύρινθο της μνήμης, αντιμετωπίζοντας τον αδιάφορο ελληνικό εαυτό μας. Είναι η προσωπική πολιτική στάση ο μόνος δυνατός τρόπος αντίστασης ακόμη και σήμερα;