"Mengele": Το θεατρικό παιχνίδι ταυτοτήτων που καθιέρωσε τον Θανάση Τριαρίδη ξανά στη σκηνή

Ένα ψυχολογικό ταξίδι που ιχνηλατεί τις απόκρυφες διαστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης.

Mengele © Κωνσταντίνος Παυλίδης

Το έργο "Mengele" του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Κουμίδουπου, ανέβασε αυλαία στις 13 Μαρτίου και θα παίζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο Θέατρο Noūs. Ερμηνεύουν οι Λυκούργος Μπάδρας και Βέρα Μακρομαρίδου.

Λίγα λόγια για το έργο

Δύο άνθρωποι στο βαγόνι Α13 ενός τρένου. Ένας άντρας και μία γυναίκα άγνωστοι μεταξύ τους, προσπαθούν να ξεπεράσουν τον πανικό ενός ξαφνικού βραχυκυκλώματος του σιδηροδρομικού συρμού. Μέσα στο σκοτάδι  εμπλέκονται σ’ ένα αρχετυπικό παιχνίδι ρόλων, του γιατρού των Ναζί Josef Mengele και της εβραιοπούλας Esther Cohen.

Mengele
© Κωνσταντίνος Παυλίδης

Ένα ψυχολογικό θρίλερ που ξεκινάει σαν μια υπόθεση εργασίας και περιπλέκεται γύρω από τον άξονα "Αν είσαι, είμαι." Μόνο που αυτό το πείραμα αναβιώνει μερικές από τις πιο τραγικές και απάνθρωπες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας και οι δύο συνταξιδιώτες ταυτίζονται επικίνδυνα με τους ρόλους που υποδύονται. Ένα ψυχολογικό ταξίδι που ιχνηλατεί τις απόκρυφες διαστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Mengele

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 80 '

Δύο άνθρωποι στο βαγόνι Α13 ενός τρένου. Ένας άντρας και μία γυναίκα άγνωστοι μεταξύ τους, προσπαθούν να ξεπεράσουν τον πανικό ενός ξαφνικού βραχυκυκλώματος του σιδηροδρομικού συρμού. Μέσα στο σκοτάδι εμπλέκονται σ’ ένα αρχετυπικό παιχνίδι ρόλων, του γιατρού των Ναζί Γιόζεφ Μένγκελε και της εβραιοπούλας Εσθήρ Κοέν. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που ξεκινάει σαν μια υπόθεση εργασίας και περιπλέκεται γύρω από τον άξονα “Αν είσαι, είμαι.” Μόνο που αυτό το πείραμα αναβιώνει μερικές από τις πιο τραγικές και απάνθρωπες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας και οι δύο συνταξιδιώτες ταυτίζονται επικίνδυνα με τους ρόλους που υποδύονται. Ένα ψυχολογικό ταξίδι που ιχνηλατεί τις απόκρυφες διαστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνεχίζει με επιτυχία το πολυθεματικό φεστιβάλ

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 28 το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά γίνεται "αστείρευτη πηγή" θεατρικής τέχνης, μουσικής και χορού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/07/2024

Φεστιβάλ Αθηνών: Τα "Σκυλιά" του Ανέστη Αζά έρχονται στην Πειραιώς 260

Μετά την περσινή "Δημοκρατία του μπακλαβά", ο σκηνοθέτης επανέρχεται με ένα πρωτότυπο κείμενο για το ευαίσθητο θέμα της κοινωνικής βίας, το οποίο συνυπογράφει με τον Γεράσιμο Μπέκα και τον Μιχάλη Πητίδη.

Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού για το βιομηχανικό συγκρότημα της Πειραιώς 260;

Ολοκληρώθηκε η στρατηγική μελέτη για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Βιομηχανικού Συγκροτήματος Ε.Β.Μ.Ε. Α.Ε. (πρώην Τσαούσογλου), επί της Πειραιώς 260.

Φεστιβάλ Αθηνών: Οκτώ παραστάσεις με ελληνική υπογραφή φιγουράρουν στην πλατφόρμα εξωστρέφειας "grape"

Η Greek Agora of Performance επιστρέφει για δεύτερη χρονιά για να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η σύγχρονη ελληνική δημιουργία του θεάτρου και του χορού.

Την ερχόμενη σεζόν υποδεχόμαστε το νέο Θέατρο Ψυρρή

Νέα προσθήκη αναμένεται στον θεατρικό χάρτη της Αθήνας με τη νέα χειμερινή σεζόν και η έναρξη θα γίνει με επιτυχημένη παράσταση-έκπληξη, που επιστρέφει ανανεωμένη ύστερα από χρόνια.

"Ζωρζ & Φρεντερίκ: Ποιητές του ονείρου": Το Ηρώδειο τον Οκτώβριο έχει αέρα Παρισιού

Για μία μόνο βραδιά, το ρωμαϊκό ωδείο υποδέχεται τη μουσικοθεατρική παράσταση, με τον Δημήτρη Λάλο και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου να υποδύονται τους φλογερά ερωτευμένους Φρεντερίκ Σοπέν και Ζωρζ Σαντ.

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.