Θέατρο Στοά: Παράσταση υπέρ των συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Θανάση Παπαγεωργίου, για την παράσταση "Το επάγγελμα της μητρός μου".

Το επάγγελμα της μητρός μου Στοά

Τα έσοδα της παράστασης της Παρασκευής 8 Μαρτίου με το "Επάγγελμα της μητρός μου" του Μποστ, σε σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου, θα δοθούν στο Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Θανάσης Παπαγεωργίου και ο ιστορικός θεατρικός οργανισμός:

"Είμαστε μαζί σας και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Απαιτούμε μαζί μ’ εσάς να λάμψει η αλήθεια και να εξαφανιστούν οι φτηνές και κακομοίρικες δικαιολογίες που εκτοξεύονται από στόματα εγκληματικά ανεύθυνων υπευθύνων, περιμένοντας την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αποδειχτεί ότι ζούμε σε μια χώρα που μπορεί ακόμα να σέβεται στο ελάχιστο τα θύματά της, κυρίως όταν αυτά προέρχονται από εκείνους που κομπάζουν ότι πονάνε τον τόπο και τους ανθρώπους του. Το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε στον αγώνα σας για την απόλυτη δικαίωσή σας είναι τα έσοδα μιας παράστασης που θα προσφέρουμε στο ταμείο σας, σαν μια μικρή συνδρομή, ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε, στον βαθμό που θα σας επιτραπεί, την προσπάθειά σας. Ανακοινώνουμε ότι τα έσοδα της παράστασης της Παρασκευής 8 Μαρτίου 2024 που είναι προγραμματισμένη να δοθεί στις 20.30 με το έργο 'Το επάγγελμα της μητρός μου' θα δοθούν στο Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 σαν ελάχιστη συμμετοχή στον αγώνα για τη δικαίωσή τους. Καλούμε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν αυτόν τον αγώνα, διαδηλώνοντας έτσι την απαίτησή τους για μια ευνομούμενη χώρα".

το επάγγελμα της μητρός μου

Η παράσταση το ομώνυμου διηγήματος του Μποστ ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου και σκηνικό-κοστούμια της Λέας Κούση. Παίζουν: Εύα Καμινάρη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Πλατανιώτη, Ευδοκία Σουβατζή, Ελευθερία Στεργίδου, Γιάννης Φουντάς, Γιάννης Χαντέλης.

Γενική είσοδος, ειδικά για την παράσταση στις 8/3: 18,00€.

Περισσότερες πληροφορίες

Το επάγγελμα της μητρός μου

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 100 '

Στοά και Μποστ θεωρούνται δύο αλληλένδετα στοιχεία στην ελληνική σκηνή αφού επτά φορές ανέβηκαν με έργα του μοναδικού σατιρικού συγγραφέα. Τώρα, ένας καινούργιος Μποστ έρχεται να προστεθεί σ’ αυτή την αλυσίδα μποστικών κειμένων με ένα έργο που βασίστηκε πάνω σε ένα διήγημά του που γράφτηκε το 1961 για την Καθημερινή στην οποία εργαζόταν τότε. Το διήγημα αυτό, που ανήκει στη συλλογή των μικρών ευθυμογραφημάτων του σατιρικού συγγραφέα «Πεζά κείμενα 1960-1965» και μιλάει για την απόφαση μιας μητέρας να γίνει πόρνη, έγινε η αιτία της απόλυσής του Μποστ από την Ελένη Βλάχου, εκδότρια της Καθημερινής, η οποία μόλις το διάβασε θεώρησε ότι ο Μποστ είχε ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας. Η απάντηση του συγγραφέα ήταν “η κα Βλάχου έχασε το χιούμορ της”…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.