Χορός και σκιά δημιουργούν ένα ξεχωριστό θέαμα στον "Ελληνικό Κόσμο" από τους διάσημους Mobiles

"Ο κόσμος μας" είναι ο τίτλος της εντυπωσιακής παράστασης του πολύχρωμου θιάσου που παίζει με το φως και τις σκιές και μας ταξιδεύει από το Χόλιγουντ έως τον Βόρειο Πόλο.

Ο κόσμος μας

Οι Mobiles, οι διάσημοι χορευτές – καλλιτέχνες - σκιές - αγάλματα, πρόκειται να παρουσιάσουν στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" την πιο αγαπημένη από το κοινό παράστασή τους, "Ο κόσμος μας", τη Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Απριλίου. Η παράσταση πρόκειται να ταξιδέψει το κοινό από το Χόλιγουντ έως τον Βόρειο Πόλο, οπτικοποιώντας της ηλιόλουστες αλλά και τις σκοτεινές πτυχές του κόσμου που ζούμε με έναν συνδυασμό κίνησης, ποίησης, κωμωδίας, δημιουργίας και ακρίβειας. Το τρίο Harald Fuß, Michaela Köhler-Schaer και Stefan Südkamp αποτελεί τον δημιουργικό πυρήνα του πολύχρωμου θιάσου και είναι επίσης υπεύθυνο για τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία.

Μια λεπτή φωνή πουλιού προαναγγέλλει την έναρξη της βραδιάς και μαζί της ξεκινά ένα ταξίδι όχι μόνο στην ιστορία της μουσικής και του κινηματογράφου, αλλά ένα ταξίδι στη Γη και στο διάστημα, φτάνοντας μέχρι την καταστροφή του κόσμου, όλα αυτά συνυφασμένα με μια ιστορία αγάπης. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένας καλλιτέχνης, ο οποίος αποτελεί το κεντρικό θέμα της δράσης. Άλλωστε η τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν.

Ο κόσμος μας

Οι χορευτές ξεκινούν από τη μουσική: οι σκιές του σώματος σχηματίζουν ένα τρομπόνι, το οποίο γίνεται τρομπέτα, πιάνο και τελικά ολόκληρη η ορχήστρα. Μουσική είναι η κίνηση του ήχου για να φτάσει την ψυχή και να της διδάξει την αρετή. Ξεκινώντας από τις σκιές των Beatles και των Queen μπροστά μας συναντάμε τις σκιές του Τζίμι Χέντριξ, της Τζάνις Τζόπλιν αλλά και του Έλβις Πρίσλεϊ. Μόλις δημιουργούνται οι μουσικοί θρύλοι, διαλύονται ξανά και αναδύεται μια εντελώς νέα, συναρπαστική σκηνή σκιών.

Για τους Mobiles

Οι Mobiles, οι διάσημοι χορευτές – καλλιτέχνες - σκιές - αγάλματα, με μία οθόνη και τη δύναμη του φωτός και της μουσικής έχουν επιτύχει να αποσπάσουν δεκάδες βραβεία για την τέχνη τους ανά τον κόσμο. Σε κάθε τους παράσταση σβήνουν τα φώτα και ανάβουν οι προβολείς μεταφέροντας το κοινό σε ένα "ζωντανό" θέατρο σκιών που έχει χειροκροτηθεί θερμά στα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης.

Βασικό χαρακτηριστικό των Mobiles είναι ο άψογος έλεγχος των σωμάτων τους που εκμεταλλευόμενα το σκοτάδι παίρνουν μορφές, ενώνονται με ακριβή συγχρονισμό και χωρίζονται πάλι για να συγχωνευθούν με αντικείμενα, κτίρια και ζώα. Τα μέσα ενημέρωσης και οι κριτικοί ανά τον κόσμο μιλούν για ένα θέαμα που είναι δύσκολο να αντιληφθείς ότι όλες οι ιστορίες που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια σου αφηγούνται από σώματα ανθρώπων. Εκτός από ικανότητα κίνησης των Mobiles και τα παιχνίδια τους με το φως, διαθέτουν και χιούμορ με το οποίο συνθέτουν τις ιστορίες που αφηγούνται τα κορμιά τους επί σκηνής. Μάλιστα, αυτό το μοναδικό τους χιούμορ τους χάρισε βραβείο στο μεγαλύτερο φεστιβάλ κωμωδίας στον κόσμο, στο Μόντρεαλ "Juste pour rire"

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.