"Residencies": Το Eθνικό εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα πολιτισμικής ανταλλαγής

Η νέα δράση εξωστρέφειας απευθύνεται σε ανερχόμενους Ευρωπαίους δημιουργούς του θεάτρου (συγγραφείς, σκηνοθέτες/τριες, δραματουργούς).

Το Εθνικό Θέατρο δίνει φωνή και ανάσα

Το Eθνικό Θέατρο εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα εξωστρέφειας και πολιτισμικής ανταλλαγής που απευθύνεται σε ανερχόμενους Ευρωπαίους δημιουργούς του θεάτρου (συγγραφείς, σκηνοθέτες/τριες, δραματουργούς). Το πρόγραμμα "Residencies" χωρίζεται σε δύο σκέλη:

  1. Τρεις δημιουργοί του θεάτρου (συγγραφείς, σκηνοθέτες/τριες, δραματουργοί) με έδρα την Ελλάδα θα φιλοξενηθούν σε ευρωπαϊκά θέατρα (artistic residencies), όπου θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν σε έναν σημαντικό θεατρικό οργανισμό, να συνεργαστούν με το προσωπικό του, να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας του θεάτρου, με τα τρέχοντα καλλιτεχνικά ρεύματα και με την καλλιτεχνική ζωή της πόλης και της χώρας που τους/τις φιλοξενεί. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
  2. Τρεις Ευρωπαίοι δημιουργοί (συγγραφείς, σκηνοθέτες/τριες, δραματουργοί) θα φιλοξενηθούν από το Εθνικό Θέατρο και θα διευρύνουν την έρευνά τους σε διάλογο με το δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τη θεατρική δραστηριότητα και την καλλιτεχνική παραγωγή της χώρας μας, να συναναστραφούν με Έλληνες δημιουργούς και να εμβαθύνουν στα πεδία που τους ενδιαφέρουν. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Η διάρκεια της καλλιτεχνικής φιλοξενίας είναι 75 μέρες και μπορεί να χωριστεί σε δύο περιόδους  –εάν αυτό κριθεί απαραίτητο– στο διάστημα Μάρτιος-Ιούλιος 2024.

Το Εθνικό Θέατρο καλύπτει:

  • Τα έξοδα μετακίνησης από και προς τη χώρα διαμονής και την έδρα του θεάτρου.
  • Τα έξοδα διαμονής και διατροφής για το διάστημα της καλλιτεχνικής φιλοξενίας.
  • Καλλιτεχνική αμοιβή για πιθανή διεξαγωγή εργαστηρίου.

Το έργο/δράση "Δράσεις Εξωστρέφειας του Εθνικού Θεάτρου" με κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5167037 υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0" με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.