"Μαύρη μαγεία ή Άσε τους νεκρούς να πεθάνουν": Μια φαρσοκωμωδία για τους millenials

Ο σκηνοθέτης-συγγραφέας Γιάννης Αποσκίτης ("Οι προβοκάτορες"-Πειραματική Σκηνή Εθνικού) παρουσιάζει στο "Μπέλλος" μία παράσταση την οποία οι κριτικοί του μέλλοντος θα χαρακτηρίσουν "πένθιμο ντελίριο".

Μαύρη μαγεία ή Άσε τους κακούς να πεθάνουν

Ο Κωνσταντίνος Χελιδόνης είναι ο κεντρικός ήρωας στη νέα παράσταση που έρχεται στο θέατρο Μπέλλος δια χειρός Γιάννη Αποσκίτη (κείμενο και σκηνοθεσία). Στο "Μαύρη μαγεία ή Άσε τους νεκρούς να πεθάνουν", βλέπουμε έναν ξεχασμένο τηλεοπτικος σταρ μιας οικογενειακής σειράς του ‘90 που δέχεται επίσκεψη από τρεις δημοσιογράφους. Αφορμή της επίσκεψής τους ένα σκάνδαλο σχετικά με τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας του. "Επιτέλους" θα σεκφτεί ο Χελιδόνης καθώς του παρουσιάζεται αυτό που νομίζει ότι είναι μια ευκαιρία για να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο. Οι δημοσιογράφοι όμως έχουν ένα άλλο, πολύ πιο "σατανικό” σχέδιο στο μυαλό τους.

Μαύρη μαγεία ή Άσε τους κακούς να πεθάνουν

Το "Μαύρη μαγεία ή Άσε τους νεκρούς να πεθάνουν" (από 5/2, Δευτερότριτα) είναι το δεύτερο έργο του συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιάννη Αποσκίτη ("Οι Προβοκάτορες" - Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών Εθνικού Θεάτρου, 2022-23, σκην. Ορέστης Σταυρόπουλος): μετά από την μαύρη πολιτική σάτιρα της εποχής της μετά-αλήθειας και των fake news, ο νέος δημιουργός στρέφει το βλέμμα στην "ρίζα του κακού" της χώρας μας: στην απέθαντη ελληνική οικογένεια.

Πρόκειται στην ουσία για μια εφιαλτική φαρσοκωμωδία (ένα "πένθιμο ντελίριο" θα έλεγε ένας κριτικός του μέλλοντος -ή και όχι) η οποία διαπραγματεύεται τις προβληματικές οικογενειακές σχέσεις και την "διεστραμμένη" ενηλικίωση της γενιάς των millennials, που μεγαλώνοντας με το όνειρο μιας βέβαιης "συνταγής επιτυχίας", με "αποπνικτική" αγάπη και ένα "σίγουρο μέλλον" που κατακρημνίστηκε, και κάνοντας αυτό που διδάχθηκαν πως είναι σωστό, κατέληξαν να κοιτούν με αμηχανία την ιστορία να τους προσπερνά με ιλιγγιώδη ταχύτητα, σε έναν κόσμο που φαντάζει όλο και πιο λάθος.

Τα σκηνικά της παράστασης είναι του Νίκου Κατσαμπάνη και της Καλύδημης Μούρτζη, τα κοστούμια είναι της Όλγας Ευαγγελίδου, τους φωτισμούς σχεδίασε ο Σωτήρης Ρουμελιώτης, ενώ η πρωτότυπη μουσική σύνθεση ανήκει σε μια μπάντα σε απόλυτη αρμονία με το vibe της παράστασης: τους Νεκροτσουλήθρα. Ερμηνεύουν ο Νίκος Γιαλελής, ο Γιώργος Κατσής, η Ελένη Κουλογιάννη κι ο Κωνσταντίνος Πλεμμένος.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.