Μέσα και έξω από το Christmas Theater εξαπλώνεται το 1ο διεθνές Ελληνο-κινεζικό Φεστιβάλ Θεάτρου που αποτελεί μια γιορτή των παραδόσεων και των τεχνών της Κίνας συμπυκνωμένη σε ένα σαββατοκύριακο αφιερωμένο σε όλη την οικογένεια (2-3/12). Κινέζικο φαγητό, κουνγκ φου, επιδείξεις καλλιγραφίας, κινέζικης ζωγραφικής, χορός των δράκων ενδιαφέροντα φόρουμ και ανοιχτές συζητήσεις συνθέτουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ που ξεκινά από τις 2 μ.μ. και φτάνει μέχρι τις 10.30 μ.μ., στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται δύο ξεχωριστές παραστάσεις. Το Εθνικό Θέατρο της Κίνας παρουσιάζει τον "Πρίγκιπα του Λάνλινγκ" (2/12, 3.30 μ.μ.). Το ομώνυμο έπος του 6ου αιώνα μ.Χ. ζωντανεύει μέσα από φαντασμαγορικές χορογραφίες και εντυπωσιακά κοστούμια. Ο Σινο-Ελληνικός Σύλλογος Παραστατικών Τεχνών παρουσιάζει τον "Μύθο του Λευκού Φιδιού•REMIX" για δεύτερη χρονιά μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων ανά την Ελλάδα (3/12, 8 μ.μ.). Μια κλασική όσο και περιπετειώδης ιστορία αγάπης.
Το όραμα του Σινο-ελληνικού Συλλόγου Παραστατικών Τεχνών για το φεστιβάλ είναι σύμφωνα με την Flora Wang "να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα για την περαιτέρω ενθάρρυνση της πολιτιστικής επικοινωνίας μεταξύ Κίνας και Ελλάδας μέσω των παραστατικών τεχνών, ιδιαίτερα μέσω της τέχνης του θεάτρου”. Το Ελληνο-Κινεζικό Φεστιβάλ δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τον ερχομό της μεταπανδημικής εποχής μέσα από το θέατρο, τρόπο επίσημου εορτασμού από τα χρόνια της αρχαιότητας κι ένα σημείο που συνδέει τον αρχαιοελληνικό και τον κινέζικο πολιτισμό, που "μοιράζονται ένα σταθερό κοινό έδαφος. Από την πλούσια ιστορία μέχρι την αρχαία σοφία, οι άνθρωποι από τις δύο χώρες αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον κοινά στοιχεία, ενώνοντας την ανατολή και τη δύση.
Όσον αφορά τον "Πρίγκιπα του Λάνλινγκ" η Flora Wang σημείωσε: Ποιος είναι ο μυστηριώδης "Πρίγκιπας του Λάνλινγκ"; Κάποιοι λένε ότι είναι ένας αδίστακτος και αιμοδιψής θεός του πολέμου, άλλοι λένε ότι είναι ένα ορφανό με τραγική μοίρα και κάποιοι λένε ακόμη και ότι είναι "η γυναίκα". Οι δύσκολες και διεστραμμένες συναντήσεις του, καθώς και η πολύπλοκη και πολύπλευρη προσωπικότητά του, ερμηνεύονται άψογα στο θεατρικό έργο του έγκριτου σκηνοθέτη Wang Xiaoying.
Την επόμενη μέρα ακολουθεί ο "Μύθος του Λευκού Φιδιού•REMIX". "Από την πρεμιέρα της τον Ιούνιο του 2022, αυτή η παραγωγή επαναλαμβάνεται αφήνοντας το ανεξίτηλο σημάδι της όχι μόνο στις σκηνές της Αθήνας αλλά και σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ελλάδα”. Η σεναριογράφος και σκηνοθέτιδα Flora Wang συνδυάζει απρόσκοπτα την απαγορευμένη ιστορία αγάπης του Bai Suzhen, ενός λευκού φιδιού, και του Xu Xian, ενός γιατρού, από την κινεζική λαογραφία με τον διαχρονικό ελληνικό μύθο του Ασκληπιού, του θεού της ιατρικής και του φιδιού.
Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com
2 Δεκεμβρίου
14:00-14:40 Τελετή έναρξης του Φεστιβάλ
14:40-15:00 Προσέλευση κοινού στο χώρο του Θεάτρου
15:30-17:30 Παράσταση "Ο Πρίγκιπας του Λάνλινγκ" από το Εθνικό Θέατρο της Κίνας
17:30-19:30 Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό πάνω στο ελληνο-κινεζικό Δράμα
20:00-20:15 Προσέλευση κοινού στο χώρο του θεάτρου
20:30-22:00 Παράσταση "Ο μύθος του λευκού φιδιού" από τον Σινο-ελληνικό Σύλλογο Παραστατικών Τεχνών
3 Δεκεμβρίου
14:00-14:30 Δημόσια επίδειξη πολεμικών τεχνών στον εξωτερικό χώρο
14:30-15:00 Προσέλευση κοινού στο χώρο του θεάτρου
15:30-17:00 Παράσταση "Ο μύθος του λευκού φιδιού" από τον Σινο-ελληνικό Σύλλογο Παραστατικών Τεχνών
17:00-19:00 Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό για ανεύρεση νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών
20:00-20:30 Προσέλευση κοινού στο χώρο του θεάτρου
20:30-22:00 Παράσταση "Ο Πρίγκιπας του Λάνλινγκ" από το Εθνικό Θέατρο της Κίνας
Περισσότερες πληροφορίες
1ο Ελληνο-Κινεζικό Φεστιβάλ Θεάτρου
Ο κινέζικος πολιτισμός ζωντανεύει μέσα από ένα φεστιβάλ (2-10.30 μ.μ.) με γεύσεις της Κίνας, επιδείξεις πολεμικών τεχνών και καλλιγραφίας, θέατρο με την παρουσίαση της παράστασης «Ο Πρίγκιπας του Λάνλινγκ» από το Εθνικό Θέατρο της Κίνας (3.30 μ.μ., 120’), τη θεατρική μεταφορά του ομώνυμου έπους του 6ου αιώνα μ.Χ. με εντυπωσιακές χορογραφίες και κοστούμια, και του «Μύθου του Λευκού Φιδιού•REMIX» (8 μ.μ., 90’) από τον Σινο-Ελληνικό Σύλλογο Παραστατικών Τεχνών, μια συναρπαστική κλασική ιστορία αγάπης, και ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό μετά την παράσταση.