Ο "Δόκτωρ Γκλάς" επιστρέφει στο Θέατρο Φούρνος

Ένα μικρό νουάρ κομψοτέχνημα, με σκοτεινές σκιές, που όλοι μας κουβαλάμε και φοβόμαστε και φωτεινές πινελιές, μιας λεπτότατης και κοφτερής σαν το γυαλί – Γκλάς - ειρωνείας.

Δόκτωρ Γκλάς Alexandros Botonakis©

Η Εταιρία Θεάτρου "Νεάπολις" επαναλαμβάνει για δεύτερη χρονιά, λόγω μεγάλης επιτυχίας και ανταπόκρισης του κοινού, τις παραστάσεις του αριστουργηματικού έργου του Σουηδού Γ. Σέντερμπεργκ "Δόκτωρ Γκλάς", σε σκηνοθεσία Άγγελου Χατζά, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή μέχρι την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Φούρνος. 

Δόκτωρ Γκλάς
Alexandros Botonakis©

Ένα μικρό νουάρ κομψοτέχνημα, με σκοτεινές σκιές, που όλοι μας κουβαλάμε και φοβόμαστε και φωτεινές πινελιές, μιας λεπτότατης και κοφτερής σαν το γυαλί – Γκλάς - ειρωνείας. Όνειρο και πραγματικότητα. Τρέλλα και λογική. Ο κ. Φρόυντ είναι εδώ. Λίμπιντο και υποσυνείδητο. Ο κ. Πόε είναι εδώ. Ένας σκοτεινός φόνος. Ο Δόκτωρ Γκλάς, θα σκοτώσει τον αποκρουστικό Πάστορα Γκριγκόριους, για να απελευθερώσει την όμορφη γυναίκα του Χέλγκα, που με τη σειρά της θα προδοθεί από το νεαρό εραστή της Ρέκε;

Ο Σέντερμπεργκ θα βάλει στο τραπέζι πολλά ηθικά ταμπού. Απαντήσεις δεν υπάρχουν. Ας δώσει ο καθένας τις δικές του. Ή τουλάχιστον ας θέσουμε τα ερωτήματα. Σ’ ένα αφύσικα ζεστό καλοκαίρι, με τα πέταλα από τα μαύρα τριαντάφυλλα του ονείρου του Γκλάς να στροβιλίζονται γύρω μας.

Δόκτωρ Γκλάς

Παίζουν: Αργυρώ Λογαρά, Γιάννης Νικολάου, Φώτης Τσοτουλίδης, Άγγελος Χατζάς.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δόκτωρ Γκλας

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 80 '

Ο Γκλας σκοτώνει τον αποκρουστικό Πάστορα για να απελευθερώσει την όμορφη γυναίκα του στο υπαρξιακό μυθιστόρημα του επιφανούς Σουηδού συγγραφέα που τολμά να μιλήσει για θέματα ταμπού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.