"Ulster American": Μια εκρηκτική μαύρη κωμωδία με φόντο το ίδιο το θέατρο έρχεται στο θέατρο Αθηνά

Το έργο για τρεις που ρίχνει μια κλεφτή ματιά πίσω από την κουίντα στην προετοιμασία μιας θεατρικής παράστασης εξελίσσεται σε αδυσώπητη σάτιρα της εποχής μας.

Ulster American

Λίγο πριν ανέβει στο Λονδίνο με τον Γούντι Χάρελσον το βραβευμένο έργο του Ντέιβιντ Άιρλαντ "Ulster American” παρουσιάζεται στο θέατρο Αθηνά από τα τέλη Οκτωβρίου. Οι Ορέστης Τζιόβας, Κώστας Νικούλι και Γιούλη Τσαγκαράκη πρωταγωνιστούν στην εκρηκτική μαύρη κωμωδία που σκηνοθετεί, σε δική του μετάφραση, ο Μανώλης Δούνιας. Πρόκειται για ένα έργο του 2018 που, με αφορμή την ατυχή συνάντηση τριών καλλιτεχνών για την προετοιμασία μιας παράστασης, εξελίσσεται σε αδυσώπητη σάτιρα της εποχής μας και θίγει θέματα όπως η φιλοδοξία, η πολιτική ορθότητα και η ταυτότητα. 

Ο Τζέι, ένας αμερικάνος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, ο Λη, ένας ανερχόμενος Άγγλος σκηνοθέτης που είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να ξεχωρίσει και η βορειο-ιρλανδή Ρουθ, η μαχητική συγγραφέας, που θέλει η φωνή της να ακουστεί, βρίσκονται ένα βήμα πριν ξεκινήσουν τις πρόβες για ένα καινούργιο θεατρικό έργο, που το ανέβασμά του θα μπορούσε να μεταμορφώσει τους ζωές τους. 

Ulster American

Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, μέχρι την στιγμή που οι τρεις τους αρχίζουν να συζητούν τις προκλήσεις του έργου. Κουβέντα στην κουβέντα, οι αληθινοί τους χαρακτήρες αρχίζουν να αποκαλύπτονται καθώς περνούν τις "κόκκινες γραμμές" τους, η πολιτική ορθότητα πάει περίπατο και η παθιασμένη συζήτηση μετατρέπεται σε βίαιη έκρηξη

Οι εκφοβιστικές μέθοδοι της εξουσίας, η σύγχυση της πολιτισμικής ταυτότητας, η ανεξέλεγκτη δύναμη των social media, η cancel culture και η φίμωση της γυναικείας φωνής είναι τα επίκαιρα θέματα που διαπραγματεύεται το έργο, το οποίο φυσικά δεν παύει να είναι εξωφρενικά αστείο την ίδια στιγμή. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: Τριπλό εναρκτήριο ραντεβού στην Πειραιώς 260

Η πολυαναμενόμενη στιγμή έφτασε και η Πειραιώς 260 ανοίγει τις πόρτες της με μία διεθνή θεατρική παράσταση και δύο παραστάσεις χορού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
31/05/2024

Ο "Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού", η "Βότκα μολότοφ" και το "Lemon" ξεκινούν περιοδεία!

Τρεις παραστάσεις που είδαμε σε προηγούμενες σεζόν ξεκινούν την καλοκαιρινή πορεία τους σε διάφορα θέατρα της Αττικής, κάνοντας πρεμιέρα την ίδια μέρα του Ιουνίου.

Η Ελένη Ράντου συνεχίζει με το "Πάρτι της ζωής μου" τη σεζόν 2024-25

Η sold out παράσταση που χάρισε στην ταλαντούχα ηθοποιό το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του "α" συνεχίζεται ακάθεκτη και για τρίτη σεζόν τον ερχόμενο χειμώνα.

Athens Comedy Festival: Το απόλυτο φεστιβάλ κωμωδίας σπάει κάθε ρεκόρ!

Το Athens Comedy Festival επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ (από 30/5) με πάνω από 30 παραστάσεις και 80 κωμικούς και καλεσμένους και, το σημαντικότερο, περισσότερες παραστάσεις από ποτέ με πρωταγωνιστή το ίδιο το κοινό, στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

6 παραστάσεις περφόρμανς και χορού για αυτή την εβδομάδα

Συγκεντρώσαμε για εσάς και σας προτείνουμε έξι ιδιαίτερες παραστάσεις χορού και χοροθεάτρου καθώς και site specific performance που κάνουν πρεμιέρα από 30/5 έως και 5/6.

Αίμα στη σκηνή

Άκρως διασκεδαστική πρώτη πανελλήνια παρουσίαση ενός έργου που στηρίζεται στο εύρημα του "θέατρου μέσα στο θέατρο" και αφηγείται την τραγελαφική ιστορία ενός δευτεροκλασάτου θιάσου που ανεβάζει τον "Αμλετ". | Powered by Uber

Κήτος

Δύναμη, συναίσθημα, αμεσότητα και ειλικρίνεια -παρά τις ατέλειές του- διαθέτει το ανέκδοτο έργο του Βαγγέλη Ρωμνιού, ο εξομολογητικός μονόλογος ενός παχύσαρκου άνδρα, και ανεβαίνει σε μία εξίσου άμεση παράσταση από τον Ευάγγελο Βογιατζή. | Powered by Uber