Η εφηβική θεατρική ομάδα "Εμείς Εμείς" παρουσιάζει τη "Μήδεια" του Ευριπίδη σε μία δυναμική παράσταση που όλους τους ρόλους του έργου, αντρικούς και γυναικείους, τους υποδύονται κορίτσια 11-14 χρονών. Για δύο μόνο ανεβάσματα, την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, θα δούμε μία πρωτότυπη εκδοχή της πασίγνωστης τραγωδίας στο πλαίσιο του Artport III. Σκηνοθέτης και ιδρύτρια της ομάδας είναι η Αλίκη Δανέζη-Knutsen.
Η "Μήδεια" είναι ένα έργο δυναμικό, που μιλάει για πολλές πτυχές της σημερινής μας κατάστασης, τη δύναμη της γυναίκας, την αδικία, την ανάγκη να επαναπροσδιοριστούν οι ρόλοι και η ίδια η κοινωνία. Η Μήδεια επαναστατεί λόγω της αδικίας που έχει υποστεί και λέει λόγια σοφά για την κοινωνία και τη γυναίκα. Η ομάδα των ηθοποιών, σαν μια ροκ-πανκ μπάντα, παρουσιάζει τις διαφορετικές πτυχές της γυναικείας υπόστασης και θέτει προβληματισμούς. Παράλληλα με την απόδοση του κειμένου, τα νέα κορίτσια παίζουν μουσική επί σκηνής, τραγουδάνε και χορεύουν. Είναι τεράστια η δύναμη να ακούγονται τα λόγια της αρχαίας τραγωδίας από τις γυναίκες του μέλλοντος. Η παράσταση παρουσιάστηκε με ενθουσιώδη ανταπόκριση για πρώτη φορά τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2022 στην Πλατεία Κουμουνδούρου, στο πλαίσιο του προγράμματος "Όλη η Αθήνα μια σκηνή". Πρόκειται για το δεύτερο έργο που ανεβάζει η ομάδα "Εμείς Εμείς", μετά τον "Οιδίποδα Τύραννο", που ανέβηκε το 2017 στην πλατεία Κουμουνδούρου και στο Μουσείο Μπενάκη, όταν τα μέλη της ομάδας ήταν μόλις 7-10 ετών.
Info: Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το dithepi.gr.
Περισσότερες πληροφορίες
Μήδεια
Η “Μήδεια” είναι ένα έργο δυναμικό, που μιλάει για πολλές πτυχές της σημερινής μας κατάστασης, τη δύναμη της γυναίκας, την αδικία, την ανάγκη να επαναπροσδιοριστούν οι ρόλοι και η ίδια η κοινωνία. Η Μήδεια επαναστατεί λόγω της αδικίας που έχει υποστεί και λέει λόγια σοφά για την κοινωνία και τη γυναίκα. Η ομάδα κοριτσιών 11-14 ετών, σαν μια ροκ-πανκ μπάντα, παρουσιάζει τις διαφορετικές πτυχές της γυναικείας φύσης, τη δύναμη της αλλά και την ευαισθησία της και θέτει προβληματισμούς. Παράλληλα με την απόδοση του κειμένου, τα νέα κορίτσια παίζουν μουσική επί σκηνής, τραγουδάνε και χορεύουν. Είναι τεράστια η δύναμη να ακούγονται τα λόγια της αρχαίας τραγωδίας από τις γυναίκες του μέλλοντος.