"Dalida – La Diva": Ο Γιώργος Βάλαρης καθοδηγεί την Όλγα Βενέτη σε μια ερμηνεία ζωής

Μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη σε μία από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες τραγουδίστριες του προηγούμενου αιώνα υπογράφει και σκηνοθετεί ο γνωστός σκηνοθέτης στο Παλλάς.

Δαλιδά Βάλαρης Πάνος Γιαννακόπουλος©

Μετά την "Όμορφη πόλη", την παράσταση-φόρος τιμής του Γιώργου Βάλαρη στον Μίκη Θεοδωράκη που εντυπωσίασε το κοινό, ο γνωστός σκηνοθέτης κινείται στις ίδιες γραμμές και ετοιμάζει την πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση "Dalida – La Diva" με άξονα τα γνωστά και αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια της σπουδαίας καλλιτέχνιδας Δαλιδά. Έχοντας στο πλευρό του την αισθαντική ερμηνεύτρια Όλγα Βενέτη, μας δίνει ραντεβού στο Θέατρο Παλλάς στις 24 Οκτωβρίου 2023, όπου θα παρουσιάσει μια σύγχρονη "Δαλιδά", πλαισιωμένη από πολυμελή ζωντανή ορχήστρα, αναδεικνύοντας τη διαχρονική μορφή της μουσικής με τη μυθιστορηματική ζωή.

Δαλιδά Βάλαρης
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Το πρόσωπο πίσω από το θρύλο

Η Δαλιδά υπήρξε μία από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες τραγουδίστριες του 20ού αιώνα, ως μια από τις σπουδαιότερες εκπροσώπους της γαλλοφωνίας. Με την ιδιαίτερη φωνή της και την εκρηκτική παρουσία της στη σκηνή, κατάφερε όχι μονο να κατακτήσει τις καρδιές του κοινού εγχώρια, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ηχογράφησε πολλά τραγούδια σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών, ιταλικών, ελληνικών, ισπανικών και αγγλικών. Πίσω από τη λάμψη της επαγγελματικής της ζωής, ωστόσο, αντιμετώπιζε προσωπικές δυσκολίες και ταλαιπωρήθηκε από κατάθλιψη. Το 1987, ένα χρόνο μετά την αυτοκτονία του αγαπημένου της φίλου, πέθανε και η ίδια, αφήνοντας πίσω της μια ανεξίτηλη επιρροή στον κόσμο της μουσικής. Μέχρι σήμερα, η Δαλιδά παραμένει ένα αξέχαστο ταλέντο και η μουσική της συνεχίζει να εμπνέει και να αγγίζει τις καρδιές των ακροατών παγκοσμίως.

Δαλιδά Βάλαρης
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Μια σύγχρονη "Δαλιδά"

Το νήμα της ζωής και η πορεία της μεγάλης αυτής προσωπικότητας ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των θεατών μέσα από τα κλασικά πλέον τραγούδια (Paroles Paroles, Malade, Gigi In Paradisco κ.ά.) αλλά και από τα βασισμένα στη ζωή της κείμενα, δια χειρός Γιώργου Βάλαρη, τα οποία πραγματεύονται κυρίαρχα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης, της αγάπης, του έρωτα, της απελπισίας και του θανάτου. Ένα μοντέρνο εικαστικό-οπτικοακουστικό θέαμα, με σπουδαίους συντελεστές και ένα θίασο από ηθοποιούς και χορευτές που πλαισιώνουν την ερμηνεύτρια Όλγα Βενέτη. 

Έχοντας σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία και ασχοληθεί επί δεκαετίες με το γαλλικό τραγούδι, η Όλγα Βενέτη, η οποία μετράει ήδη δέκα χρόνια παρουσίας στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές της χώρας (Εθνική Λυρική Σκηνή, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.ά.) σε συνεργασία με σημαίνοντα πρόσωπα της ελληνικής μουσικής, πραγματοποιεί ένα όνειρο ζωής ενσαρκώνοντας στη σκηνή την μοναδική Δαλιδά, που εκτός από την παγκόσμια μουσική σκηνή, έχει σημαδέψει και την ίδια. Η αισθαντική φωνή της Βενέτη διαθέτει έναν ιδιαίτερο τρόπο και μια αφοπλιστική ειλικρίνεια αποτυπώνοντας το συναίσθημα που μας μεταφέρει. Η μελωδική χροιά αλλά και ταυτόχρονα η βαθιά εκφραστικότητα της φωνής της, μας παρασύρει σε έναν κόσμο συναισθημάτων και μας καθιστά κοινωνούς των τραγουδιών της Δαλιδά, που μας μαγνήτισε, μας ενέπνευσε και μας καθήλωσε, αφήνοντας ανεξίτηλο στίγμα στις ψυχές μας. 

Δαλιδά Βάλαρης
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Μαζί της θα βρεθούν φωνητικά οι Τζωρτζίνα Κάλαϊς, Τάκης Κουβαράς, Ειρήνη Καστραντά, Γιάννης Γιαννάτσης, ενώ μουσικά υποστηρίζουν οι Γιάννης Καραγιαννάκης (πνευστά), Διονύσης Κοκόλης (τρομπέτα - φλικόρνο), Άγγελος Τζαμαριάς (τρομπόνι), Κωστής Βαζούρας (σαξόφωνα - φλάουτο), Αποστόλης Γκόλιας (κιθάρες), Γρηγόρης Συντρίδης (τύμπανα), Αλέξανδρος Πάντσος (ηλεκτρικό μπάσο), Σωτήρης Δημητρακόπουλος (keyboards). Την διεύθυνση ορχήστρας και τις ενορχηστρώσεις έχει ο Ανδρέας Μπουτσικάκης

Τα σκηνικά υπογράφει η Μαρία Φιλίππου, τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη, τις χορογραφίες ο Μάρκος Γιακούμογλου και τους φωτισμούς η Κατερίνα Μαραγκουδάκη. 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.