Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει στο Δελφινάριο

Με τη νέα του επιθεώρηση μας δίνει ραντεβού στην Ακτή Δηλαβέρη στο Μικρολίμανο ο γνωστός κωμικός, την οποία δημιούργησε από κοινού με τους σταθερούς συνεργάτες του, αντλώντας από την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα και την καθημερινότητα.

Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας Μάρκος Σεφερλής

Το καθιερωμένο του ραντεβού με το κοινό ανανεώνει και φέτος το καλοκαίρι ο Μάρκος Σεφερλής, που κάθε χρόνο μας εκπλήσσει με τους ευφάνταστους τίτλους που επιλέγει για τις παραστάσεις που δημιουργεί μαζί με την κατά βάση σταθερή ομάδα ηθοποιών και συντελεστών που έχει στο πλευρό του. "Fame ζόρι", "Πυρετόστ το Σαββατόβραδο", "Χτυποκάρδια στο Σέφερλι Χιλς", "Πενήντα αποχρώσεις to Greece" είναι μόνο μερικοί από αυτούς, εμπνευσμένοι από την επικαιρότητα κι όχι μόνο. Την επιλογή του φέτος, όπως ήταν αναμενόμενο, επηρέασαν οι πρόσφατες εκλογές αλλά και το πανηγυριώτικο κλίμα που συνοδεύει τα ελληνικά πατροπαράδοτα καλοκαίρια. Με τίτλο "Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας" ο γνωστός κωμικός κάνει τις δικές του (προ)εκλογικές δηλώσεις και εγγυάται γέλιο μέχρι δακρύων με βασικά υλικά τη σάτιρα, τον αυτοσχεδιασμό, το παιχνίδι, τις μοναδικές ατάκες, αποδεικνύοντας γιατί είναι ο μόνος που πραγματοποιεί αυτά που υπόσχεται.

Εκτός, όμως, από τις εκλογές και την προεκλογική περίοδο, από το μπλέντερ της επιθεώρησης που υπογράφει ο Μάρκος Σεφερλής από κοινού με τον Στέλιο Παπαδόπουλο (κείμενα και στίχους), σχολιάζοντας τους πάντες και τα πάντα, δεν λείπουν θέματα γύρω από τα social media, τις οικογενειακές σχέσεις, τα τηλεπαιχνίδια, τη Μύκονο κ.ά. Βέβαια, κάθε παράσταση αφήνει χώρο για πειραματισμό, διάδραση και αυτοσχεδιασμό, γεγονός που καθιστά κάθε βραδιά στο Δελφινάριο μοναδική και διαφορετική από την προηγούμενη.

Πρωταγωνιστούν οι Μάρκος Σεφερλής, Γιάννης Καπετάνιος, Έλενα Τσαβαλιά, Αρετή Ζαχαριάδου, Γιάννης Αγριόμαλλος, Λεωνίδας Ιορδάνου, Νίκος Λάιος, Νατάσα Βελιανίτη και Ριγκέλντα Γκοντούνι.

Τα σκηνικά σχεδίασε η Δέσποινα Βολίδη, τα κοστούμια η Άννα Ζιαζιά, τις χορογραφίες ο Θοδωρής Πανάς, τον ήχο ο Παναγιώτης Σιμόπουλος και τους φωτισμούς ο Μιχάλης Φυρογένης. Συμμετέχει δωδεκαμελές μπαλέτο: Βιβή Κούρτη, Νάσια Κοσμάογλου, Δήμητρα Γεωργίου, Δημήτρης Καράλης, Άγγελος Κετής, Χριστίνα Τζατζάνη, Πάρις Τσαφάρας, Εμμανουέλα Αλεξανδράκη, Ανδριάνα Στεργιούλη, Γιώργος Κωστόπουλος, Ειρήνη Δημακοπούλου, Σωτηρία Αλεξοπούλου.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

  • Επιθεώρηση
  • Διάρκεια: 180 '

Μετά από μια μακρά περίοδο προεκλογικών υποσχέσεων, ο γνωστός κωμικός ποντάρει στη σάτιρα, το παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και τις αξέχαστες ατάκες και καλεί το κοινό να ψηφίσει το γέλιο μέχρι δακρύων. Ο ίδιος συμπράττει επί σκηνής με έναν πολυμελή θίασο ηθοποιών και χορευτών, παλιών και νέων συνεργατών, ετοιμάζεται για ξεκαρδιστικές μεταμορφώσεις και έχει σκοπό να μην αφήσει τίποτα ασχολίαστο, από τα παράδοξα της καθημερινότητας μέχρι πρόσωπα και γεγονότα από την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.

Δελφινάριο

Ακτή Δηλαβέρη 31 (παραπλεύρως Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.