Το θέατρο Από Κοινού πάει "Διακοπές στο Porto Salta"

Η Ελένη Γερασιμίδου σκηνοθετεί τη νέα επιθεώρηση του Άγγελου Πυριόχου που θα μας κρατήσει συντροφιά για όλο το καλοκαίρι στην αυλή του θεάτρου Από κοινού.

Διακοπές στο Porto Salta Φραντζέσκα Καλπακίδου©

Στη δροσερή αυλή του θεάτρου Από Κοινού κάνει πρεμιέρα η νέα επιθεώρηση του Άγγελου Πυριόχου "Διακοπές στο Porto Salta”, που θα μας κρατήσει συντροφιά καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε σκηνοθεσία της Ελένης Γερασιμίδου. Η ίδια μοιράζεται τη σκηνή με τους Αντώνη Ξένο, Αγγελική Ξένου, Βάλια Τζιτζικάκη και την Μαρίνα Ρούσσου στο πιάνο. Βασισμένη στη δομή της παλιάς επιθεώρησης, η παράσταση εκτυλίσσεται με "σκοτεινή” και ξεκαρδιστική τροπή. Το τραγούδι της  παράστασης συνθέτει ο Φίλιππος Παχνιστής (σε στίχους Άγγελου Πυριόχου). 

"Τρία κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά ονειρεύονται μποστάνια στα μπαλκόνια. Δύο από αυτά θέλουν να πάνε στη Μύκονο για δουλειά αλλά είναι πανάκριβη η δουλεία στα νησιά πλέον. Η μία εκ των δύο είναι δασκάλα και αναγκάζεται να κάνει μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού στη γενιά του Tik Tok. Μια βέρα Αθηναία θυμάται τα παιδικά της χρόνια, τα σινεμά και τα θέατρα, καθώς περπατά στο σκοτεινό κέντρο και μονολογεί. Είναι πόλη άραγε η Αθήνα ή μήπως έχει καταντήσει ξενοδοχείο; Και πώς επιβιώνει ένας Έλληνας στο Athens Hotel; Μήπως πρέπει να μπει σε συμμορία; Να γίνει εκβιαστής; Να γίνει πολιτικός; Όλοι είναι συντετριμμένοι από τον θάνατο ενός τέως και θυμούνται τα βιβλιάρια προικός της Φρειδερίκης και εξορίζονται στο εξωτικό νησί Porto Salta για να μάθουν να φέρονται αλλά... πίσω έχει η κάλπη την ουρά”, διαβάζουμε για την παράσταση.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Διακοπές στο Porto Salta

  • Επιθεώρηση
  • Διάρκεια: 85 '

Η κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα γίνεται το υλικό της νέας επιθεώρησης, που, με όχημα τη ζωντανή μουσική, μας μεταφέρει σε ένα εξωτικό νησί όπου οι ήρωες έχουν πάει διακοπές (ή μήπως βρίσκονται εξόριστοι;). Στην αυλή του θεάτρου στήνεται το καλοκαιρινό «θρίλερ», όπου μια δασκάλα αναγκάζεται να κάνει μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού στη γενιά του Tik Tok, μια βέρα Αθηναία αναπολεί τα παιδικά της χρόνια, ένας Έλληνας νιώθει ότι η Αθήνα έχει γίνει ξενοδοχείο και ψάχνει πώς θα επιβιώσει και μια νεαρή κοπέλα θέλει να πάει στη Μύκονο για δουλειά.

Από Κοινού

Ευπατριδών 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.