Ποιος είναι ο "Μάρτυρας κατηγορίας" που έρχεται στο Άνεσις τη νέα σεζόν;

Δείτε πρώτες αποκλειστικές φωτογραφίες από τη νέα παράσταση που σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης από τον Οκτώβριο αντλώντας από το βραβευμένο δικαστικό δράμα της Αγκάθα Κρίστι.

Μάρτυρας κατηγορίας Πάτροκλος Σκαφίδας©

Ένα δυνατό αριστουργηματικό δικαστικό θρίλερ ετοιμάζεται να μεταφέρει στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις την επόμενη σεζόν 2023-24 ο σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης με έναν ωραίο θίασο. Ο λόγος για τον "Μάρτυρα κατηγορίας” της Αγκάθα Κρίστι. Το βραβευμένο έργο με πρωτότυπο τίτλο "Witness for the Prosecution" έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να μας κρατήσει στην άκρη της καρέκλας από την πρώτη στιγμή ως το αποκαλυπτικό φινάλε: μια μυστηριώδης γυναίκα, ένα σκανδαλώδες έγκλημα, ένα τέλειο μυστικό, συνεχείς ανατροπές και το λεπτό "αστυνομικό” χιούμορ της συγγραφέως. Οι Ευγενία Δημητροπούλου, Νίκος Πολυδερόπουλος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Νίκη Παλληκαράκη, Θοδωρής Κατσαφάδος, Μελίνα Βαμβακά, Γιάννης Δρακόπουλος και Χάρης Γρηγορόπουλος πρωταγωνιστούν στην συναρπαστική ιστορία, σε θεατρική απόδοση του Αντώνη Γαλέου. Σε κάθε παράσταση θα διατίθενται δώδεκα προνομιακές θέσεις ενόρκων, πάνω στην σκηνή όπου οι θεατές θα ζήσουν τη θεατρική εμπειρία από σκηνής συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη της δίκης.

Μάρτυρας κατηγορίας
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Τον "Μάρτυρα κατηγορίας” έγραψε η Αγκάθα Κρίστι το 1933. Είκοσι χρόνια μετά της ζητήθηκε να το διασκευάσει και να το εμπλουτίσει με μια δίκη. "Δεν έχω ιδέα από νομικές διαδικασίες, θα γίνω ρεζίλι", έλεγε. Τον Οκτώβριο του 1953, στο θέατρο Winter Garden του Λονδίνου, επιλέχθηκε ως το καλύτερο έργο της χρονιάς 1954-1955 και αμέσως μεταφέρθηκε στο Broadway. Τέσσερα χρόνια αργότερα γίνεται κινηματογραφική ταινία από τον μεγάλο Μπίλι Ουάιλντερ με τη Μαρλέν Ντίτριχ, τον Τσαρλς Λότον και τον Τάιρον Πάουερ, η οποία προτάθηκε για έξι Όσκαρ.

Μάρτυρας κατηγορίας
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η υπόθεση

Ο Λέοναρντ Βόουλ κατηγορείται για τη δολοφονία μιας πλούσιας χήρας. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι αυτός είναι ο δολοφόνος. Ο δαιμόνιος ποινικολόγος Ουίλφρεντ Ρόμπαρτς που αναλαμβάνει την υπεράσπισή του ωστόσο, δεν είναι τόσο σίγουρος για την ενοχή του. Ο αγώνας του νεαρού άνδρα να μην καταδικαστεί θα κριθεί στα έδρανα του δικαστηρίου όπου οι μαρτυρίες είναι συντριπτικά εναντίον του και η ετυμηγορία των ενόρκων φαίνεται μονόδρομος. Μόνη μάρτυρας για την υπεράσπισή του είναι η αινιγματική σύζυγός του που κρατάει την άκρη του νήματος και τη λύση του γρίφου.

Μάρτυρας κατηγορίας
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, τα σκηνικά η Αγγελίνα Παπαχατζάκη, τα κοστούμια η Ιωάννα Καλαβρού και τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μάρτυρας κατηγορίας

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 125 '

Στο βραβευμένο δικαστικό θρίλερ μια μυστηριώδης γυναίκα κρατά το κλειδί της σκανδαλώδους δολοφονίας μιας πλούσιας χήρας για την οποία κατηγορείται -άδικα σύμφωνα με έναν δαιμόνιο ποινικολόγο- ο σύζυγός της. Ο αγώνας του νεαρού άνδρα να μην καταδικαστεί θα κριθεί στα έδρανα του δικαστηρίου όπου οι μαρτυρίες είναι συντριπτικά εναντίον του και η ετυμηγορία των ενόρκων φαίνεται μονόδρομος. Το έργο έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να μας κρατήσει στην άκρη της καρέκλας από την πρώτη στιγμή ως το αποκαλυπτικό φινάλε: ένα έγκλημα, ένα τέλειο μυστικό, συνεχείς ανατροπές και το λεπτό «αστυνομικό» χιούμορ της συγγραφέως. Σε κάθε παράσταση διατίθενται δώδεκα προνομιακές θέσεις ενόρκων πάνω στην σκηνή όπου οι θεατές μπορούν να ζήσουν τη θεατρική εμπειρία από σκηνής, συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη της δίκης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.