Η προπώληση ξεκινά για το Διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας!

Από σήμερα μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα εισιτήριο για την πολυαναμενόμενη γιορτή του χορού, η οποία ξεκινά στην καρδιά του καλοκαιριού με ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Bygones © Jessica Han

Πολλά υποσχόμενο, το φετινό Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας, με σαφή διεθνή αέρα αλλά πάντα γειωμένο στην τοπική κοινωνία, έρχεται για να μας υπενθυμίσει τη κοινή μας βάση: το σώμα. 'Ετσι, με τίτλο "(Επι)Στροφή στο σώμα/(Re)Turn to the body", η 29η διοργάνωση του θεσμού -σε καλλιεχνική διεύθυνση Λίντας Καπετανέα- πρόκειται να φιλοξενήσει χορογράφους, χορευτές και δασκάλους από 10 χώρες και τέσσερις ηπείρους. Ξεκινώντας, λοιπόν, από σήμερα, το κοινό έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει μία θέση για κάποιες από τις άκρως ενδιαφέρουσες δράσεις, που θα ξεκινήσουν στις 14/7 και θα διαρκέσουν ως τις 23.

Tao Dance Theater
© Fan Xi
Tao Dance Theater

"Τα δρώμενα της Κεντρικής Σκηνής, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, θα ανοίξουν με το "11" του Tao dance theatre, μιας κινεζικής ομάδας χορού με διεθνή απήχηση που αφοσιώνεται με σχεδόν ασκητική προσήλωση στη δημιουργία. Κεντρική αναζήτηση της παράστασης είναι του χορογράφου Τάο Γιε θα είναι η "αναζήτηση της πρωτόγονης απλότητας, μακριά από το καταναλωτικό πλαίσιο" όπως δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια", διαβάζουμε στο "α", το οποίο ήταν εκεί στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του φεστιβάλ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Εκτός από την Κεντρική Σκηνή, θα πραγματοποιηθούν δράσεις στο Black Box του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, όπως και την κεντρική πλατεία της πόλης, όπως και σε άλλες τρεις πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Σπάρτη, Τρίπολη, Ναύπλιο). Για ένα πιο αναλυτικό πρόγραμμα, ενημερωθείτε με ένα κλικ εδώ.

A Bounce 4 men
© Pinelopi Gerasimou
A Bounce 4 men

Info: Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το kalamatadancefestival.gr. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.