Rolex arts festival: Η ηλεκτρονική προπώληση ξεκινά!

Από σήμερα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε ένα εισιτήριο για τις πλούσιες εκδηλώσεις που έρχονται σε διάφορους χώρους της Αθήνας με αφορμή τα 20 χρόνια του προγράμματος καλλιτεχνικής καθοδήγησης της Rolex.

Robert Lepage © Rolex Thomas Laisné

Επιβεβαιώνοντας τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της στον πολιτισμό ανά τον κόσμο, η Rolex διοργανώνει τα τελευταία 20 χρόνια ένα σημαντικό πρόγραμμα καλλιτεχνικής καθοδήγησης. Η πρωτοβουλία αυτή προσφέρει την ευκαιρία σε ιδιαίτερα υποσχόμενους καλλιτέχνες να περάσουν δημιουργικό χρόνο με καταξιωμένες προσωπικότητες του τομέα τους.

Susan Platts
© Rolex Audoin Desforges
Susan Platts

Έτσι, με αφορμή την 20ή επέτειο του προγράμματος, η Rolex διοργανώνει το πρώτο στον κόσμο "Φεστιβάλ τεχνών Rolex", το οποίο περιλαμβάνει πλούσιες δράσεις σε διάφορους χώρους τέχνης της Αθήνας. Χορός, θέατρο, μουσική, κινηματογράφος, αρχιτεκτονική, εικαστικές τέχνες, λογοτεχνία, ένα ευρύ φάσμα τεχνών θα παρουσιαστεί από τις 26 έως τις 28/5 και πλέον έχετε την ευκαιρία να εξασφαλίσετε μία θέση.

Phyllida Lloyd
© Rolex William Lacalmontie
Phyllida Lloyd
Anne Lacaton
© Rolex Audoin Desforges
Anne Lacaton

Από σήμερα, ξεκινά η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων για την πλούσια διοργάνωση, που θα φέρει στην Ελλάδα διεθνή αέρα. Στον τομέα των εικαστικών, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δημόσιες ομιλίες με καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης όπως ο Νοτιοαφρικανός William Kentridge, μέντορας του ταλαντούχου υποτρόφου Sammy Baloji από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχει και η Βρετανίδα θεατρική και κινηματογραφική σκηνοθέτρια Phyllida Lloyd, όπως και η αρχιτεκτόνισσα Anne Lacaton από τη Γαλλία με την Bραζιλιανοπαραγουανή υπότροφο Gloria Cabral.

Robert Lepage
© Rolex Thomas Laisné
Robert Lepage
Colm Toibin
© Rolex Bart Michiels
Colm Toibin

Στο "Φεστιβάλ τεχνών Rolex" θα παρευρεθεί και ο Robert Lepage, ο Καναδός πολυσχιδής δημιουργός που θα μιλήσει για το πολύπλευρο έργο του. Σο πρόγραμμα του Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει και η λογοτεχνία: ο Ιρλανδός συγγραφέας και μέντορας της Rolex Colm Tóibín θα πραγματοποιήσει μία δημόσια ομιλία σχετικά με την αρχαιοελληνική λογοτεχνική παράδοση και την επιρροή της στο σήμερα. Στο ίδιο πεδίο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ομιλία του υποτρόφου Miroslav Penkov, ενώ η Καναδή υπότροφος και μεσόφωνος Susan Platts θα δώσει μία ιδιαίτερη μουσική ερμηνεία.

Sammy Baloji
© Rolex Tomas Bertelsen
Sammy Baloji

Miroslav Penkov
© Rolex Audoin Desforges
Miroslav Penkov

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και το πρόγραμμά του, μπορείτε να βρείτε εδώ 
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Μπενάκη − Ελληνικός Πολιτισμός

Κουμπάρη 1, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Εθνική Λυρική Σκηνή - Εναλλακτική Σκηνή

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.