Μετά το "Νυχιάνγκ" και το "Labor" που αγκαλιάστηκαν θερμά από το κοινό, ένα ακόμη νέο έργο, ένα δείγμα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου "Πορεία". Πρόκειται για το "Garamond 12” της Μαρίας Δριμή. Το έργο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής που διοργανώνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια το "Πορεία".
Πολύ ενδιαφέρουσες φαίνονται οι νέες φωτογραφίες της παράστασης, η οποία μόλις ξεκίνησε και σημειώνει επιτυχία. Στο νέο υλικό, βλέπουμε αποσπάσματα της ιστορίας του Μαρκ Χάντερ (Αλέξανδρος Μαυρόπουλος), ενός ταλαντούχου ανερχόμενου συγγραφέα,που ζει διαρκώς κλεισμένος στο σπίτι μαζί με την υπερπροστατευτική μητέρα του (Μαρία Ζορμπά). Αν και πολύ επιτυχημένος, ο ίδιος αδυνατεί να εκτεθεί ως καλλιτέχνης με του όρους των δημοσίων σχέσεων. Όταν η πίεση από τον εκδότη του, τα ΜΜΕ και το κοινό γίνεται αφόρητη, προσλαμβάνει τον Τζέικ (Χάρης Τζωρτζάκης), ένα εξωστρεφές alter ego του, για να παρουσιάζεται ως Μαρκ στο κοινό, πλάθοντας έναν "ιδανικό" εαυτό και ένα γοητευτικό αντικείμενο πόθου. H εμφάνιση μιας νεαρής επίδοξης συγγραφέως (Σίλια Μπισιώτη) στη ζωή του Τζέικ, φέρνει τον Μαρκ σε αδιέξοδο, αφού είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα. Το τέλος είναι τραγικό αλλά και λυτρωτικό.
Το "Garamond 12” είναι ένα έργο που μιλά θέματα της ταυτότητας, του απογαλακτισμού και της δειλίας απέναντι στη ζωή, της υποστηρικτικής και ενίοτε πνιγηρής σχέσης μητέρας-παιδιού, της αποδοχής του εαυτού. Τη σκηνοθεσία του έχει αναλάβει ο Σεργκέι Οκούνεφ, τα σκηνικά που βλέπουμε στις εικόνες, όπως και τα κοστούμια, η Αλέγια Παπαγεωργίου, ο μουσικό σχεδιασμός είνα του Panú και οι φωτισμοί της Ναυσικάς Χριστοδουλάκου.
Περισσότερες πληροφορίες
Garamond 12
Ο Μαρκ Χάντερ, ένας ταλαντούχος ανερχόμενος συγγραφέας, πάσχει από αγοραφοβία και ζει διαρκώς κλεισμένος στο σπίτι μαζί με την υπερπροστατευτική μητέρα του και προσκολλημένος στην ανάμνηση του πρόωρα χαμένου θείου του. Αν και κάθε μυθιστόρημά του γίνεται επιτυχία, ο ίδιος αδυνατεί να εκτεθεί ως καλλιτέχνης με του όρους των δημοσίων σχέσεων. Όταν η πίεση γίνεται αφόρητη, προσλαμβάνει τον Τζέικ, ένα εξωστρεφές alter ego του, για να παρουσιάζεται ως Μαρκ στο κοινό, πλάθοντας έναν "ιδανικό" εαυτό και ένα γοητευτικό αντικείμενο πόθου. H εμφάνιση μιας νεαρής επίδοξης συγγραφέως στη ζωή του Τζέικ, φέρνει τον Μαρκ σε αδιέξοδο, αφού είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα. Το έργο είναι αποτέλεσμα της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του «Πορεία».