Ιταλικό δίπτυχο στο Ολύμπια - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας"

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «Viva l’Italia», η σκηνή του Ολύμπια - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» πρόκειται να φιλοξενήσει δύο μοναδικές παραστάσεις θεάτρου από την ιταλική κολεκτίβα «Anagoor»

L’ Italiano è ladro: Pier Paolo Pasolini

Στο πλαίσιο του αφιερώματος "Viva l’Italia", η σκηνή του Ολύμπια - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας" πρόκειται να φιλοξενήσει δύο μοναδικές παραστάσεις θεάτρου από την ιταλική κολεκτίβα "Anagoor". Η γνωστή στο ευρωπαϊκό κοινό ομάδα δανείζεται εικόνες και σύμβολα του παγκόσμιου πολιτισμού και επιχειρεί ένα ταξίδι στη συλλογική μνήμη μέσα από τα έργα της, σε σκηνοθεσία του Σιμόνε Ντεράι.

Στην περφόρμανς "Αποκάλυψη: Επτά διαλογισμοί γύρω από τον Giorgione" (27/4) το κοινό θα μεταφερθεί στη Βενετία του 15ου αιώνα, για να παρακολουθήσει τη ζωή του ζωγράφου Τζόρτζιο ντα Καστελφράνκο ή Τζορτζόνε, όπως έγινε γνωστός. Με αφορμή τον πίνακα του Τζορτζόνε "Η καταιγίδα", η ομάδα παρουσιάζει τον ζωγράφο της ύστερης Αναγέννησης μέσα από μια αιρετική ματιά: Μπροστά σε δύο οθόνες ένας αφηγητής ανασυνθέτει μέσα από λέξεις, ντοκουμέντα, ποιητικούς στίχους και εικόνες έργων του καλλιτέχνη, θραύσματα της Βενετίας των αρχών του 15ου και του 16ου αιώνα. Το κείμενο είναι των Λάουρα Κουτσίνο και Σιμόνε Ντεράι. Ερμηνεύει ο Μάρκο Μενεγκόνι. 

Στις 28 του μήνα, οι "Anagoor" παρουσιάζουν το "L'Italiano e ladro: Pier Paolo Pasolini", στα ελληνικά "O Ιταλός είναι κλέφτης". Το σχεδόν άγνωστο λογοτέχνημα του εμβληματικού Πιέρ Πάολο Παζολίνι έρχεται στη σκηνή σαν έκρηξη, με τη συνοδεία ενός σάουντρακ από τον Mauro Martinuz. Ένα κράμα λόγου και εικόνας, ήχου και πόνου, μια έκφραση της εξουσίας και των τρόπων με τους οποίους οι άνθρωποι υποκύπτουν σε αυτήν, η οποία καταλήγει σε ένα επιθετικό, ακόμη και ανησυχητικό κρεσέντο.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αποκάλυψη: Επτά διαλογισμοί γύρω από τον Giorgione

  • Performance

Η γνωστή στο ευρωπαϊκό κοινό κολεκτίβα Anagoor δανείζεται εικόνες και σύμβολα του παγκόσμιου πολιτισμού και επιχειρεί ένα ταξίδι στη συλλογική μνήμη μέσα από τα έργα της. Με αφορμή τον πίνακα του Τζορτζόνε «Η καταιγίδα», η ιταλική ομάδα παρουσιάζει τον ζωγράφο της ύστερης Αναγέννησης μέσα από μια αιρετική ματιά: Μπροστά σε δύο οθόνες ένας αφηγητής ανασυνθέτει μέσα από λέξεις, ντοκουμέντα, ποιητικούς στίχους και εικόνες έργων του καλλιτέχνη, θραύσματα της Βενετίας στις αρχές του 15ου και του 16ου αιώνα.

L’ Italiano e ladro: Pier Paolo Pasolini

  • Performance

Η γνωστή στο ευρωπαϊκό κοινό κολεκτίβα Anagoor δανείζεται εικόνες και σύμβολα του παγκόσμιου πολιτισμού και επιχειρεί ένα ταξίδι στη συλλογική μνήμη μέσα από τα έργα της. Η ιταλική ομάδα φέρνει στο φως ένα ελάχιστα γνωστό ημιτελές ποιητικό κείμενο του αιρετικού του ιταλικού σινεμά, Πιερ Πάολο Παζολίνι, και δημιουργεί ένα έργο βγαλμένο από το εργαστήριο του συγγραφέα. Λόγος, εικόνα και ένα πρωτότυπο soundtrack (Mauro Martinuz) επιστρατεύονται στο έργο με τον εμβληματικό τίτλο «O Ιταλός είναι κλέφτης» που μιλάει για την εξουσίας και τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι υποκύπτουν σε αυτήν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.