"Don’t look back": Open call για την παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής για εθελοντές ερμηνευτές απευθύνουν η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και ο Γιάννης Χουβαρδάς για την παράσταση που θα μεταμορφώσει το Μάιο τις Αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας σε ένα εγκαταλειμμένο, ερειπωμένο και στοιχειωμένο ξενοδοχείο.

Γιάννης Χουβαρδάς - Μυστήριο 76 Don't look back @Pinelopi Gerasimou

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής για είκοσι εθελοντές/ριες ερμηνευτές/ριες ανεξαρτήτως φύλου (έως 30/3, 11 μ.μ.) απευθύνουν η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και ο Γιάννης Χουβαρδάς για τη νέα παράσταση που θα ανεβάσει το Μάιο στις Αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας, σε δικό του κείμενο και σκηνοθεσία, με τίτλο "Don’t look back” (19-22 & 24-29/5). 

Η απαγόρευση που επιβάλλει ο άρχων του Κάτω Κόσμου Πλούτωνας στον Ορφέα ως μοναδική προϋπόθεση για να ξανακερδίσει την αγαπημένη του Ευρυδίκη και να τη φέρει πάλι μαζί του στον κόσμο των ζωντανών, είναι το κεντρικό θέμα της παράστασης "Don’t look back” ("Μην κοιτάξεις πίσω”), που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ο χώρος του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας μεταμορφώνεται στο εγκαταλειμμένο, ερειπωμένο ξενοδοχείο "Hotel Spectre”, στο οποίο τα φαντάσματα των μυθικών εραστών Ορφέα και Ευρυδίκης, σε πολλαπλές μετενσαρκώσεις και διαφορετικές ηλικίες, ζωντανεύουν σε μια ονειρική εμπειρία τις μοιραίες στιγμές του τραγικού έρωτά τους. 

Το κοινό μπαίνει και κινείται στο "Hotel Spectre”, όπως σε ένα κανονικό ξενοδοχείο, ξεκινώντας ωστόσο μια πορεία "καθόδου" προς τον Άδη, καθώς ακολουθεί τις οπτασίες που εμφανίζονται, δρουν και εξαφανίζονται, βιώνοντας μια εμβυθιστική εμπειρία που ακροβατεί ανάμεσα στο θρίλερ, στην επιστημονική φαντασία και σε μια μεταφυσική περφόρμανς. Στην έξοδό του από τον κόσμο των σκιών το κοινό θα συμμετάσχει σε ένα σύγχρονο γλέντι, όπου σημερινοί άνθρωποι καθρεφτίζουν παραμορφωμένα τα είδωλα των μυθικών μορφών που οι θεατές ονειρεύτηκαν στο περιπετειώδες ταξίδι τους μέσα στο "Hotel Spectre”. 

Γιάννης Βογιατζής, Στεφανία Γουλιώτη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Κώστας Κορωναίος, Έκτορας Λυγίζος, Ράνια Οικονομίδου, Παντελής Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου, Καλλιόπη Σίμου, Αποστόλης Τότσικας, Πηνελόπη Τσιλίκα, Σπύρος Ντόγκας, Κωνσταντίνα Βέρου συνθέτουν το ετερόκλητο καστ της παράστασης. Η Έρι Κύργια είναι η συνεργάτιδα του Γιάννη Χουβαρδά στην δραματουργία. 

Τη διαμόρφωση των χώρων και του σκηνικού υπογράφει η Εύα Μανιδάκη, τα κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη, την πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Θοδωρής Οικονόμου, την κίνηση η Μαρκέλλα Μανωλιάδη και τους φωτισμούς η Χριστίνα Θανάσουλα.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Τι μπορεί να σηματοδοτεί η Ελευσίνα για το μέλλον της Ευρώπης;
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Προϋποθέσεις συμμετοχής

-Η ανοιχτή πρόσκληση απευθύνεται σε όσους κατοικούν στην Ελλάδα. Προτεραιότητα θα δοθεί σε διαμένοντες στην Ελευσίνα και την ευρύτερη περιοχή.
-Δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς ή άλλους καλλιτέχνες.
-Ηλικιακό εύρος ενδιαφερόμενων: 25 έως 50 ετών.
-Απαιτείται καλή δυνατότητα κίνησης.
-Θα συνεκτιμηθεί η γνώση αγγλικής γλώσσας.
-Λόγω του συμμετοχικού χαρακτήρα του έργου, θα συνεκτιμηθούν το πνεύμα ομαδικότητας και η πειθαρχία.

Διευκρινίσεις – Πληροφορίες

-Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι εθελοντές/τριες συμμετέχοντες/ουσες θα είναι αρκετή ώρα όρθιοι/ες.
-Η συμμετοχή τους θα συμβαίνει κυκλικά μέσα στις παραστάσεις σε ομάδες των πέντε (5) συμμετεχόντων/ουσών ανά παράσταση (δύο παραστάσεις κάθε μέρα).
-Οι χρόνοι απασχόλησής τους συμπεριλαμβάνουν μία συνάντηση γνωριμίας μετά το Πάσχα, τρεις πρόβες αρχές Μαΐου και τρεις γενικές πρόβες πριν την πρώτη παράσταση.
-Η διαδικασία της προεπιλογής θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως με βάση το υλικό που θα κατατεθεί από κάθε ενδιαφερόμενο/η από τον σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά.
-Η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί μέσω δια ζώσης ακρόασης στην Ελευσίνα στις 1 και 2 Απριλίου 2023 από τις 1-7 μ.μ. (θα γίνει διαχωρισμός σε υπό-ομάδες εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος με βάση τη διαθεσιμότητα), παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά και των βοηθών του.
-Η συμμετοχή είναι εθελοντική και μη αμειβόμενη.

  

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.