Οι "Βρικόλακες" επιστρέφουν στο Εθνικό Θέατρο

Επανεκκίνηση κάνει η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με τους ιψενικούς «Βρικόλακες» δια χειρός Σταμάτη Φασουλή.

Βρικόλακες Φασουλής ©Γιώργος Καβαλλιεράκης

Μεγάλη επιτυχία σημείωνε ήδη, πριν την κατάληψη, στο Εθνικό Θέατρο το συγκλονιστικό δράμα του Χένρικ Ίψεν "Βρικόλακες" στην κλασική σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή, ερμηνευμένο από έναν ωραίο θίασο. Η Ναταλία Τσαλίκη, ο Αργύρης Πανταζάρας, ο Περικλής Μουστάκης, η Κατερίνα Μαούτσου και ο Γιώργος Ζιόβας ερμηνεύουν τα πρόσωπα του έργου, που μιλάει για το κόστος που έχει η κοινωνική υποκρισία στην ατομική ευτυχία. Ο σπουδαίος Νορβηγός δραματουργός εκθέτει τις καταστροφικές συνέπειες του καθωσπρεπισμού, μέσα από την τραγική ιστορία της οικογένειας Άλβινγκ, δηλαδή της κυρίας Άλβινγκ, που για λόγους κοινωνικής ευπρέπειας παρέβλεπε την έκλυτη ζωή του συζύγου της, καταδικάζοντας την προσωπική της ευημερία και κυρίως την υγεία του γιου της, Όσβαλντ.

Διαβάστε Επίσης

Για πολλούς το καλύτερο από τα ιψενικά δράματα, σχολιάζει τις εξαιρετικά επικίνδυνες -και ακόμη παρούσες– αντιλήψεις περί ηθικής και επιβεβαιώνει την υπεροχή του Ίψεν ως πρωτοπόρου συγγραφέα της εποχής του, που δεν δίστασε να καταφερθεί εναντίον της υποκρισίας της αστικής ζωής και της δυσλειτουργίας των θεσμών του γάμου, της Εκκλησίας και της οικογένειας. Στην ατμοσφαιρική παράσταση του Εθνικού που ξανά παίζεται στην Κεντρική Σκηνή, από 24/3 έως 9/4, τα σκηνικά υπογράφει ο Γιώργος Γαβαλάς, τα κοστούμια ο Άγγελος Μέντης, τη μουσική ο Άγγελος Τριανταφύλλου και τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Βρικόλακες

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 130 '

Στο έργο που το 1979 αποτέλεσε το ντεμπούτο του σκηνοθέτη, το οικοδόμημα της αγίας οικογένειας και της κοινωνικής υποκρισίας καταρρέει όταν αποκαλύπτεται η νοσηρότητα του παρελθόντος των Άλβινγκ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.