"Μισάνθρωπος": Πέτερ Στάιν, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στις πρόβες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ξεκίνησε η προπώληση για τον «Μισάνθρωπο» του Μολιέρου που θα ερμηνεύσει ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού ηθοποιός σε σκηνοθεσία του διεθνώς αναγνωρισμένου Πέτερ Στάιν κι ενός από τους σημαντικότερους ευρωπαίους σκηνοθέτες.

Πέτερ Στάιν Βασίλης Χαραλαμπόπουλος Μισάνθρωπος

Το 2023 θα αποτελέσει μια σημαντική χρονιά για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αφού σηματοδοτείται από τη σκηνοθεσία του Πέτερ Στάιν πάνω στον "Μισάνθρωπο” του Μολιέρου, σε μια εποχή που έχει την τιμητική του. Ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαίους σκηνοθέτες καθοδηγεί τον αγαπημένο στο ελληνικό κοινό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον επώνυμο ρόλο καθώς και έναν εξαιρετικό θίασο που θα ανέβει στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου από 19 Απριλίου στην παράσταση με τίτλο "Ο Μισάνθρωπος" ή "Ο πικρόχολος ερωτευμένος" . Η προπώληση μόλις ξεκίνησε. 

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος Μισάνθρωπος
Ο "Μισάνθρωπος" Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Μετά από 360 χρόνια, το έργο του Μολιέρου παραμένει επίκαιρο. Ακόμη και σήμερα, ο κεντρικός ήρωας, ο Αλσέστ θα επέκρινε ανελέητα την ανειλικρίνεια, την υποκρισία και την εξαπάτηση του ίδιου μας του εαυτού ή των άλλων. Θα ήταν, μάλιστα, διατεθειμένος να υποστεί οποιεσδήποτε συνέπειες θα επέφερε αυτή του η συμπεριφορά. Στην παράσταση που εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών του "έτους Μολιέρου", καθώς το 2022 συμπληρώθηκαν τετρακόσια χρόνια από τη γέννησή του, συμπρωταγωνιστούν στο πλευρό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου οι Γιωργής Τσαμπουράκης, Παρασκευή Δουρουκλάκη, Γιώργος Γλάστρας, Γιώργος Ψυχογιός, Δημήτρης Ντάσκας, Νάνσυ Μπούκλη, Αχιλλέας Σκεύης, Θεοδόσης Τανής, Νικόλας Μυλωνόπουλος, Βαγγέλης Δαούσης, Γιώργος Τριανταφύλλου και η Όλια Λαζαρίδου στο ρόλο της Αρσινόης. Τη μετάφραση υπογράφει η Λουΐζα Μητσάκου, τα σκηνικά ο Φέρντιναρντ Βεμπερμπάουερ, τα κοστούμια η Άννα Μαρία Χάινριχ και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος. 

Πέτερ Στάιν Μισάνθρωπος
Πέτερ Στάιν

Διαβάστε Επίσης

Ο "Μισάνθρωπος” σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν ανέβηκε στο Παρίσι το 2018 και έκανε δεκάδες παραστάσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία, σημειώνοντας τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία.

Μισάνθρωπος Πέτερ Στάιν Πρόβες
Στην πρόβα του "Μισάνθρωπου"

Τα κοστούμια της παράστασης κατασκευάστηκαν στο Παρίσι από το "Atelier Caraco Anezou” και είναι τα ίδια που χρησιμοποιήθηκαν στη γαλλική παραγωγή.

Όλια Λαζαρίδου Βασίλης Χαραλαμπόπουλος Μισάνθρωπος
Όλια Λαζαρίδου και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Όλια Λαζαρίδου Βασίλης Χαραλαμπόπουλος Μισάνθρωπος


 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.