Η "Δεσποινίς Μαργαρίτα" με την Κατερίνα Μαραγκού για λίγες ακόμα παραστάσεις στο Θέατρο Άλμα

Μια παράσταση που ήρθε για να ξεβολέψει τις παγιωμένες απόψεις μας γύρω από τα μεγάλα κοινωνικά θέματα της εποχής σκηνοθετεί ο Γιάννης Μαργαρίτης.

Δεσποινίς Μαργαρίτα

Με το εμβληματικό έργο "Δεσποινίς Μαργαρίτα" του Ρομπέρτο Ατάιντε ήρθε φέτος αντιμέτωπη η Κατερίνα Μαραγκού, υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Γιάννη Μαργαρίτη και με τη σημαντική συμβολή του συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη σε μια παράσταση που συνεχίζεται έως και τις 28 Μαρτίου.

Δεσποινίς Μαργαρίτα

Στον μονόλογο, που παίχτηκε πρώτη φορά το 1975 με την Έλλη Λαμπέτη και έκτοτε έχει γνωρίσει αλλεπάλληλα ανεβάσματα στη σκηνή, η Κατερίνα Μαραγκού ακροβατεί υποκριτικά ανάμεσα σε έναν ποιητικό ρεαλισμό και έναν ονειρικό αλλά και επιθετικό εξπρεσιονισμό, αναδεικνύοντας το φαινόμενο της φθοράς κάθε συστήματος με χιούμορ, δραματικότητα, απελπισία και ανατρεπτική διάθεση, φθάνοντας στα όρια μιας απροσδόκητης κλοουνερί.

Δεσποινίς Μαργαρίτα

Ο Ρομπέρτο Ατάιντε γεννήθηκε το 1949 στη Βραζιλία, επηρεάστηκε βαθιά από τα γεγονότα της εποχής και αναζήτησε με επιμονή την βαθύτερη ουσία της παιδείας, σε σχολές και πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Τελικά εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια για ακαδημαϊκή  μόρφωση και άρχισε να γράφει. Το πρώτο του μυθιστόρημα "Ο φίλος Ιονάθαν" γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Στα 21 του, έγραψε το θεατρικό "Δεσποινίς Μαργαρίτα" που τον έκανε ευρύτερα γνωστό στο κοινό. Συνέχισε με παραμύθια και ακόμα πέντε θεατρικά. Τα έργα του αναγνωρίστηκαν σε όλον τον κόσμο και σε πολύ νεαρή ηλικία, κέρδισε το βραβείο "Μολιέρ".

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr


 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δεσποινίς Μαργαρίτα

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Το εμβληματικό έργο-σχόλιο για την εξουσία ανεβαίνει σε μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στον ποιητικό ρεαλισμό και τον επιθετικό εξπρεσιονισμό, αναδεικνύοντας με χιούμορ το φαινόμενο της φθοράς κάθε συστήματος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.