Χαρούμενες και πονεμένες ιστορίες μοιράζονται οι γυναίκες στη νέα παράσταση των Μπουφόνων, την ομάδας που ίδρυσε η ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτις Βίλη Σωτηροπούλου, το 1990, και που υποστήριξε το θέατρου δρόμου στη χώρα μας παρουσιάζοντας ανατρεπτικές σάτιρες. Η Σωτηροπούλου γνώρισε τους μπουφόνους στη σχολή του Philippe Gaulier στο Παρίσι και συμμετείχε σε μπουφόνικες παραστάσεις στο Παρίσι και στην Αβινιόν. Η ίδια γράφει συνήθως τα κείμενα της ομάδας που καταπιάνονται με σύγχρονα θέματα και κάποια από αυτά είναι το "Πατέρα γιατί με συνέλαβες;", το "Το 3%", η "Υψηλή Μαγειρική των Σχέσεων", "Ο Μπέμπης" (Βραβείο Eurodram 2018) κ.ά. Η ανήσυχη Βίλη Σωτηροπούλου ως συγγραφέας ψάχνει, βιώνει, ακολουθεί τις υπόγειες διαδρομές των ηρώων, γίνεται κοινωνός γνώσεων και στο τέλος γράφει.
Αυτή τη φορά για την σπονδυλωτή παράσταση "Το success story μιας λούζερ" συμπράττει με τη συγγραφέα και καθηγήτρια λογοτεχνικής γραφής Αντιγόνη Πόμμερ, ( Βραβείο Ελλήνων λογοτεχνών 2022 ). Η παράσταση αποτελείται από τις περιπέτειες της "Γυναίκας loser’’ της Σωτηροπούλου (Εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ, 2000) και της "sweet sixty" της Πόμμερ και θα παιχτεί για πέντε μέρες: το Σάββατο 11/3 στο Θέατρο Κάρολου Kουν Αλίμου (ελεύθερη είσοδος) και στο Θέατρο της Ημέρας τις Παρασκευή 17 και 19 Μαρτίου και Κυριακές 24 και 26 Μαρτίου. Η μουσική είναι του Χρήστου Θηβαίου (πρωτότυπη μουσική Γυναίκας Loser) και παίζουν οι: Xαρά Κονταξάκη, Άννα Μακρή, Βιργινία Μιχαήλ, Βίλη Σωτηροπούλου. Σκηνοθεσία και δραματουργία υπογράφει η Βίλη Σωτηροπούλου και τα σκηνικά -κοστούμια η Xαρά Κονταξάκη.
Ο βασικός καμβάς αφορά τις περιπέτειες των γυναικών που έχουν την τάση να ξεχνάνε τις επιτυχίες τους και να θυμούνται τις αποτυχίες τους. Μέσα από το έργο περιγράφεται η πορεία της σύγχρονης γυναίκας και όλα όσα βιώνει στον έρωτα, το σεξ, τη φιλία, τη καριέρα, τις υπαρξιακές αγωνίες και άλλα πολλά.
Οι ιστορίες των γυναικών, κατά σειρά εμφάνισης
"Όμορφα φθινοπωρινά τριαντάφυλλα": H Γεωργία νοσηλεύεται, μιλάει στη συγγραφέα φίλη για τη ζωή της, κρατώντας τα τριαντάφυλλα που της έφερε. Μια ζωή γεμάτη αγκάθια ξετυλίγεται κι η Γεωργία άφοβα, άμεσα κι ευθύβολα τα βγάζει ένα ένα. Τρυφερότητα, χιούμορ, πίκρα, θυμός κι ελπίδα, εναλλάσσονται μέσα από μνήμες και καταγγελίες.
"Ας ανακεφαλαιώσω": Η ιστορία της της "φιλελεύθερης" φίλης μας που "ανακεφαλαιώνει" στον ψυχαναλυτή της τα πώς και τα γιατί της σχέσης, οδεύοντας προς το μοναστήρι. Επειδή όμως "το ‘χει και τ’ ατίθασο μέσα της", άγνωστο που θα την βγάλει ο δρόμος. Ο σαρκασμός και ο αυτοσαρκασμός πανταχού παρόντες στην παλιά γνωστή μας "καλόγρια".
"Sweet sixty": Η ιστορία της χήρας Μιμής που στα 60 της σταματάει να ονειρεύεται μέσα απ’ τις σαπουνόπερες, ζει την ανατροπή με εφηβικό πάθος και με "καυτή αναστάτωση στο στήθος". Το πάθος όμως ακολουθούν εφιάλτες γιατί.., "υπάρχουν περιθώρια για όνειρα;". Απ’ τα sweet sixteen στα sweet sixty, μια ανάσα δρόμος, ένα ταξίδι μακρινό, με χιούμορ, αγωνίες, συγκίνηση και χαμόγελο. Τα μικρά στιγμιότυπα, τα Παρισάκια ή αλλιώς "χτύπησα ένα Παρισάκι" παρεμβάλλονται ανάμεσα στις ιστορίες. Κοινός παρανομαστής των κειμένων όπως και της παράστασης είναι οι σχέσεις των γυναικών με τους άνδρες αλλά και οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που επιδρούν καταλυτικά στις ζωές τους.
Προπωλήσεις από viva.gr