"Βασιλιάς Βαγγέλης Β' o Λεβεντόκαρδος": Μια ολοκαίνουργια ελληνική κωμωδία

Ένας θίασος νέων ηθοποιών μας συστήνει μια σύγχρονη κωμωδία που προέκυψε από τη Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία.

Βασιλιάς Βαγγέλης ο Λεβεντόκαρδος © Ορέστης Δικαίος

Η κωμωδία του Ηλία Γραμματικογιάννη "Βασιλιάς Βαγγέλης Β' o Λεβεντόκαρδος" έρχεται από τις 4 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Παραμυθίας σε σκηνοθεσία του Γιώργου Τριανταφύλλου. Το έργο γράφτηκε στο πλαίσιο της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία (Οκτώβριος 2021 – Μάιος 2022) με εισηγητές τους Θανάση Τριαρίδη και Μάνο Κουνουγάκη. Παίζουν οι ηθοποιοί Αριάδνη Αναστασοπούλου, Μιχάλης Κατσούδας, Λευτέρης Πασπαράκης και Βαγγέλης Σαλβάνος.

Βασιλιάς Βαγγέλης ο Λεβεντόκαρδος
© Ορέστης Δικαίος

Η υπόθεση

Ο "Βασιλιάς Βαγγέλης Β o Λεβεντόκαρδος" της πόλης κράτους των Σεπολίων, έχει εμπιστευτεί την παρακολούθηση των σημαντικών υποθέσεών του, στον εξ απορρήτων αυτιστικό Σωτήρη που αν και είναι κοινωνικά απροσάρμοστος έχει απίστευτη ικανότητα φωτογραφικής μνήμης και IQ 172. Ο Βασιλιάς Βαγγέλης προχωρεί σε πολεμικές προετοιμασίες εναντίον του Πειραιά και χρησιμοποιεί τον Σωτήρη για να κερδίσει τον πόλεμο. Τον Σωτήρη προσεγγίζει η ξαδέρφη του βασιλιά, Πριγκίπισσα Μαρίκα και προσπαθεί να καταλάβει γιατί ο βασιλιάς έχει εξαρτηθεί πάνω του. Προσπαθεί να τον βοηθήσει να νιώσει λίγο συναίσθημα και αγάπη για τη ζωή. Σκοπός της, να εκμαιεύσει πληροφορίες από τον Σωτήρη για τον πόλεμο. Ο πόλεμος ξεσπά. Το βασίλειο βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο.Προπώληση: viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Βασιλιάς Βαγγέλης ΙΙ ο Λεβεντόκαρδος

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 60 '

Ο βασιλιάς της πόλη- κράτους των Σεπολίων βρίσκεται σε πολεμικές προετοιμασίες εναντίον του Πειραιά και χρησιμοποιεί τον κοινωνικά απροσάρμοστο, αυτιστικό Σωτήρη, ο οποίος έχει πολύ υψηλό IQ, προκειμένου να νικήσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τρόμος και Σαίξπηρ στο Θέατρο Παραμυθίας

Το "Festival 10 Έργων Τρόμου" θα εξερευνήσει τα σκοτεινά βάθη του τρόμου με πρωτότυπες παραστάσεις, ενώ το "Φεστιβάλ Ελεύθερος Σαίξπηρ" θα αναδείξει νέες ερμηνείες των κλασικών έργων του μεγάλου δραματουργού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/08/2024

Τρένο στο Ρουφ: Νέα μουσικοθεατρικά ταξίδια στη χειμερινή σεζόν 2024-25

Ανακοινώθηκε το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες πολιτιστικούς χώρους της πόλης.

Ένας συνταρακτικός μονόλογος με τη Μαριάννα Τουμασάτου

Στο Alex Cinema στο Πόρτο Ράφτη θα παιχτεί "Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά" του Βασίλη Κατσικονούρη με πρωταγωνίστρια τη Μαριάννα Τουμασάτου.

Updated | 15 κωμωδίες σε περιοδεία για το καλοκαίρι του 2024

Φέτος το καλοκαίρι θα βρεις όλα τα είδη κωμωδίας στις ανοικτές θεατρικές σκηνές της Αττικής κι όχι μόνο. Από αριστοφανικές κωμωδίες που κάνουν στάση στην Επίδαυρο, Μολιέρο, επιθεώρηση και σπουδαία έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, μέχρι ξεκαρδιστικά αστυνομικά μυστήρια και έργα με ελληνική υπογραφή, υπάρχει μια κωμωδία για κάθε θεατή!

Βάκχες

Σκηνοθέτης που έχει παραδώσει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δουλειές, ο Θάνος Παπακωνσταντίνου καταθέτει εδώ μια εντυπωσιακή στην όψη αλλά επιδερμική εντέλει ανάγνωση της ευριπίδειας τραγωδίας ως περφόρμανς ενός queer Διόνυσου.

Πέθανε ο Αντώνης Αντύπας

Την είδηση του θανάτου του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη και ιδρυτή του Απλού Θεάτρου έκανε γνωστή η σύζυγός του, Ελένη Καραΐνδρου.

Σε ποιο θεατρικό φεστιβάλ είναι τιμώμενη η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη;

Στα σύνορα της χώρας, στον Έβρο, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας για 25η χρονιά συνεχίζει να στηρίζει το θέατρο και τιμά την Εβρίτσισσα κορυφαία ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.