Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης παρουσιάζει νέα performance στην Ελευσίνα 2023

Ευριπίδης Λασκαρίδης © Ελίνα Γιουνανλή

Τις "Κάμαρες", ένα πολυμορφικό πείραμα στο μεταίχμιο θεάτρου, χορού και εικαστικών τεχνών, στο οποίο ανιχνεύονται οι νέες παραστατικές φόρμες ανάμεσα στην εικαστική διάσταση των έργων και τη site specific performance, θα παρουσιάσουν ο Ευριπίδης Λασκαρίδης και η ομάδα του στις 20-22/1 στην Ελευσίνα. Ο Έλληνας διεθνής προσκεκλημένος του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης "καταλαμβάνει" ένα διώροφο κτίριο της δεκαετίας του ’30, το Πολιτιστικό Κέντρο "Λεωνίδας Κανελλόπουλος" μαζί με τον προαύλιο χώρο του, και το μετατρέπει σε πεδίο καλλιτεχνικής έρευνας και δοκιμών. Όπως συμβαίνει σε όλες του τις παρατσάσεις, που βρίσκονται στο μεταίχμιο θεάτρου, χορού και εικαστικών τεχνών, έτσι κι εδώ, ο βασικός άξονας είναι η μεταμόρφωση."Δημιουργεί ένα σύμπαν, η πραγματικότητα του οποίου αποκλίνει από οποιαδήποτε γραμμική αντίληψη, εγείροντας τις αισθήσεις, τη φαντασία, αλλά και το χιούμορ τόσο των καλλιτεχνών και ερμηνευτών του, όσο και του κοινού που θα περιηγηθεί μέσα σε αυτό.Οι θεατές κινούνται ημιαυτόνομα στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο, εξερευνώντας το μεταμορφωμένο πολιτιστικό κέντρο και την αυλή του, ενώ οι ψυχρές του κάμαρες μετατρέπονται σε ένα πολύπλοκο και λεπτομερές terrarium, όπου ο δημιουργός συντονίζει, συμμετέχει, διορθώνει, απαντάει τα μέιλ του ή κάθεται και παρατηρεί τα πλάσματα που έχουν κάνει κατάληψη στο έργο της ζωής του. Στο μεταξύ, στον κήπο λειτουργεί ένα περίπτερο που δεν πουλάει τίποτα, ενώ κάτω από μία τέντα κουρδίζεται ένα αναπάντεχο μουσικό ensemble".

Οι παραστάσεις θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος (Ίωνος Δραγούμη 37, Ελευσίνα), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 20, 21 & 22 Ιανουαρίου, ώρες 8.30 μ.μ., 8.45 μ.μ., 9 μ.μ., 9.15 μ.μ. Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά slot: 40 άτομα. Είσοδος € 3. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας "Φιλική Φωλιά". Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης εδώ

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κάμαρες

  • Performance/Εγκατάσταση

Ένα πολυμορφικό πείραμα –ανάθεση του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης– που ανιχνεύει νέες παραστατικές φόρμες στο μεταίχμιο θεάτρου, χορού και εικαστικών τεχνών σε ένα διώροφο κτίριο της δεκαετίας του ’30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.