"Ω, Θεοί!!": Συνεχίζεται στο θέατρο Olvio η σουρεαλιστική σάτιρα της ΑβγίΠαπ

Η πρωτότυπη σάτιρα εμπνευσμένη από τη μυθολογία και τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα παρουσιάζεται ανανεωμένη στο θέατρο Olvio.

Ω Θεοί

Συνεχίζεται στο θέατρο Olvio η παράσταση "Ω, Θεοί!!”, μια πρωτότυπη σάτιρα εμπνευσμένη από τη μυθολογία και τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Η συγγραφική δεινότητα της ΑβγίΠαπ στο "Ξεκατίνιασμα του Ολύμπου", που είδαμε επί δύο σεζόν, συναντιέται στη σκηνή με τη σκηνοθετική μαεστρία του Δημήτρη Κανέλλου και δημιουργεί μια σουρεαλιστική σάτιρα. Με στοιχεία από το Δωδεκάθεο και τον Όμηρο και με όχημα τον έμμετρο λόγο, η συγγραφέας γράφει μια ξέφρενη κωμωδία που βρίσκεται ανάμεσα στο παρελθόν και το σήμερα, γεφυρώνοντας έτσι την ιστορία ενός τόπου, όπου το προσωπικό συμφέρον ήταν πάντα πάνω από όλους και όλα. Πρωταγωνιστούν οι Έλενα Αρβανίτη, Ειρήνη Ιωάννου, Βασίλης Καζής, Λίνα Καμπούρογλου,, Μαριάννα Λαγουρού, Θεόφιλος Μανόλογλου, Αρμάν Μενετιάν, Γιάννης Οικονομίδης, Βασίλης Πουλάκος, Μάριος Συμεωνίδης, Χαρά Τσιτομενέα και Λήδα Χατζή.

Ω Θεοί

Η παράσταση δεν είναι μόνο μια κωμωδία-καθρέφτης της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, αλλά και η διαχρονική σημειολογία της ιστορίας μας, δοσμένη με άφθονο, καυστικό και τολμηρό χιούμορ. Το υπουργικό συμβούλιο των δώδεκα θεών, συγκαλείται λίγο πριν το ξεκίνημα του Τρωικού πολέμου για να αποφασίσουν με ποια πλευρά θα συνταχθούν. Η συζήτηση, όμως, εκτροχιάζεται πολύ γρήγορα και καθώς τα άπλυτα όλων βγαίνουν στη φόρα, οι συγκρούσεις είναι σφοδρές και οι καταστάσεις που εκτυλίσσονται μεταξύ των θεών-υπουργών-κυβερνώντων είναι τραγελαφικές! Τα προσωπικά συμφέροντα είναι αυτά που τελικά καθορίζουν τις αποφάσεις, την ίδια στιγμή που όλα πρέπει να μείνουν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον.

Ω Θεοί

Προπώληση μέσω Viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ω, Θεοί!!

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 85 '

Σουρεαλιστική σάτιρα εμπνευσμένη από τη μυθολογία, τον Όμηρο και τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, βασισμένη στο «Ξεκατίνιασμα του Ολύμπου» της ΑβγίΠαπ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
16/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Το τάβλι" σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας αυτό το καλοκαίρι

Το θεατρικό του Δημήτρη Κεχαΐδη θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής, με τον σκηνοθέτη και τον Αντώνη Κρόμπα στους ρόλους δύο λαμόγιων που παίζουν μια παρτίδα τάβλι με απρόβλεπτη εξέλιξη.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.