To "Football - No time for losers" αναποδογυρίζει την ιστορία της ανθρωπότητας μέσ' από τον κόσμο του ποδοσφαίρου

Η σκληρή ματωμένη κωμωδία του Θανάση Τριαρίδη παρουσιάζεται σε μια έμφυλη ανάγνωση σκηνοθετημένο και παιγμένο μόνο από γυναίκες.

Football - No time for losers Χρύσα Γούτου©

Tο θρυλικό "Football" του Θανάση Τριαρίδη, μια σκληρή ματωμένη κωμωδία, η οποία ανεβαίνει πάντα με επιτυχία, παρουσιάζεται σε μια έμφυλη ανάγνωση σκηνοθετημένο και παιγμένο μόνο από γυναίκες. Σε δραματουργική επεξεργασία της Δέσπως Πύρτσιου και της Αλεξάνδρας Σταμούλη και με την προσθήκη του υπότιτλου "No time for losers" από τις 26 Ιανουαρίου ανεβαίνει για δεύτερη χρόνια στην Αθήνα και στο θέατρο Faust. 

Football - No time for losers

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η νεαρή ηθοποιός, Αλεξάνδρα Σταμούλη, που για την ερμηνεία της τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού στα 11α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2022, έχοντας προηγουμένως αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Η διαδρομή για την παράσταση που θα παρουσιαστεί στο Faust, με την Δέσπω Πύρτσιου να σκηνοθετεί για πρώτη φορά, ξεκίνησε για την Αλεξάνδρα Σταμούλη το 2020, ως διπλωματική στο μάθημα της υποκριτικής στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ο ίδιος ο συγγραφέας παρακολουθώντας το βίντεο της διπλωματικής (Ιούλιος 2021) παρότρυνε την ομάδα να ανεβάσει την παράσταση σε κάποιο θέατρο. Η αρχή έγινε στο θέατρο Άβατον της Αθήνας, σε μια συγκλονιστική πρεμιέρα κι έπειτα ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Αμαλία. Στη συνέχεια η παράσταση ανέβηκε με επιτυχία και στην Λάρισα, με αποτέλεσμα να γυρίσει ξανά στην Αθήνα και το Faust. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν το ανέβασμα στο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ του θεάτρου Εμπρός, ενώ το τελευταίο ανέβασμα φιλοξενήθηκε από το θέατρο Φαργκάνη.

Football - No time for losers

H Δέσπω Πύρτσιου σημειώνει

"...Κάνουμε την πληγή μας μια ιστορία με αρχή μέση και τέλος, την αφηγούμαστε και την αφήνουμε πίσω μας. Όπως όλες τις ιστορίες..."Ποια η σχέση του ποδοσφαίρου με τον Καντάφι, την Μαρία Αντουανέτα κι έναν Ινδιάνο του 1500 μ.Χ.; Ξέρει κανείς πού και πώς και πότε πέθανε ένας παίκτης - θρύλος; Τι εννοεί ο Freddie Mercury όταν τραγουδάει "No time for losers";  Η Φ. αναποδογυρίζει την ιστορία της ανθρωπότητας μέσ' από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, φέρνοντάς μας ενώπιον των ευθυνών μας, σε έναν μονόλογο για την πορεία του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού”.

Προπώληση μέσω Viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Football // No time for losers

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Η παράσταση βασίζεται στο σκληρό και αιχμηρό έργο του Θανάση Τριαρίδη «Football: Το παιχνίδι της ανθρωπότητας», που προτάσσει τις ευθύνες μας για την πορεία του ανθρώπινου είδους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.