Αυτά τα γιορτινά θεάματα δεν χάνονται!

Με φουλ χριστουγεννιάτικη διάθεση πασπαλίζουν τις αθηναϊκές σκηνές τρεις μεγάλες παραγωγές μιούζικαλ και μπαλέτου.

Scrooge ghosts n rock n roll Fotis Fotopoulos©

"Scrooge & Ghosts & Rock ’n’ Roll"

Η πολυαγαπημένη "Χριστουγεννιάτικη ιστορία" του Τσαρλς Nτίκενς έρχεται σε ανατρεπτική ροκ-μιούζικαλ εκδοχή, σε πρωτότυπη μουσική Στέφανου Κορκολή και σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη. Ο Πάνος Μουζουράκης αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και μεταμορφώνει τον πιο γνωστό τσιγκούνη της λογοτεχνίας σε έναν ξιπασμένο και δύστροπο ροκ σταρ που αλλάζει χαρακτήρα, όταν τον επισκέπτονται τα φαντάσματα νεκρών αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Οι στίχοι είναι του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και πρωταγωνιστούν επίσης ο Θοδωρής Μαραντίνης στον ρόλο του Έλβις και οι Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Δημήτρης Πιατάς, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μαριλού Κατσαφάδου, η διεθνής μετζοσοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη κ.ά. (Μέγαρο Μουσικής, από 22/12). 

Διαβάστε Επίσης

Η μελωδία της ευτυχίας

"Η μελωδία της ευτυχίας"

Ανήμερα των Χριστουγέννων, στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, ξεκινάει τις παραστάσεις του το πολυαγαπημένο μιούζικαλ των Ρίτσαρντ Ρότζερς και Όσκαρ Χάμερσταϊν σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου. Ταλαντούχοι ηθοποιοί και τραγουδιστές με τη συμμετοχή χορωδίας και ζωντανής ορχήστρας δίνουν ζωή στην ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ, που εκτυλίσσεται στην Αυστρία του 1930. Η Νάντια Κοντογεώργη ερμηνεύει το ρόλο της πρόσχαρης και φιλόμουσης γκουβερνάντας, που φέρνει τη μουσική, το τραγούδι και τη χαρά στο σπίτι του αυστηρού πλοίαρχου Γκεόργκ Φον Τραπ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Λεωνίδας Κακούρης. Μαζί τους, οι Ναταλία Δραγούμη (Βαρόνη), Μαντώ (Ηγουμένη) και Αλέξανδρος Αντωνόπουλος (Μαξ).

Διαβάστε Επίσης

Καρυοθραύστης Kiev City Ballet

"Καρυοθραύστης"

Οι γιορτές αποκτούν άλλο νόημα με το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο μπαλέτο από το διάσημο συγκρότημα κλασικού χορού του Κιέβου, Kiev City Ballet. Η ιστορία διαδραματίζεται μέσα στο όνειρο ενός μικρού κοριτσιού, όπου τα παιχνίδια αποκτούν ζωή και οι κούκλες-στρατιώτες με αρχηγό τον Καρυοθραύστη πολεμούν τον στρατό των ποντικών, σε ένα μπαλέτο όπου η σύνθεση του Τσαϊκόφσκι σε χοσρογραφία του Λεβ Ιβάνοφ και λιμπρέτο του Μαριούς Πετιπά συναρπάζει διαχρονικά θεατές όλων των ηλικιών. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν δύο διεθνώς καταξιωμένοι σολίστες, η Kateryna Floria και ο Danyil Podhrushko (Christmas Theater, 25-26/12).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η μελωδία της ευτυχίας

  • Μιούζικαλ

Η αληθινή ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ, που έγινε μιούζικαλ και στη συνέχεια οσκαρική ταινία με την Τζ. Άντριους, ανεβαίνει σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια.

Scrooge & Ghosts & Rock ’n’ Roll

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 125 '

Ένα μουσικό υπερθέαμα με ροκ διάθεση, βασισμένο στην κλασική «Χριστουγεννιάτικη ιστορία», που πέρυσι παρακολούθησαν περισσότεροι από 24.000 θεατές, με τη μόνη διαφορά ότι εδώ ο Σκρουτζ είναι ένας παρηκμασμένος και δύστροπος ροκ σταρ, τον οποίο επισκέπτονται τα φαντάσματα νεκρών αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Την παραμονή των Χριστουγέννων δέχεται την επίσκεψη των Έλβις Πρίσλεϊ, Μαρία Κάλλας, Έιμι Γουάινχαουζ, Φρέντι Μέρκιουρι, Μάικλ Τζάκσον, Τίνα Τέρνερ, Μπετόβεν και Μπομπ Μάρλεϊ, που θέλουν να τον προειδοποιήσουν πως εάν δεν αλλάξει τη στάση του απέναντι στους συνανθρώπους του, σύντομα θα περάσει στην ιστορία ως ένας ακόμη αδικοχαμένος αστέρας. Στην πορεία που θα τον παρασύρουν τα φαντάσματα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, θα συναντηθεί με τους ανθρώπους που τον διαμόρφωσαν μουσικά αλλά και ως προσωπικότητα και θα δει τις προτεραιότητές του στη μουσική αλλά και στην ίδια του τη ζωή με νέα ματιά. Πρόκειται για μια ελεύθερη απόδοση του έργου σε σύγχρονη γλώσσα με φράσεις ή εικόνες που ενδεχομένως να ενοχλήσουν, σε σχέση με τους θεατές ηλικίας κάτω των 10 ετών.

Ο Καρυοθραύστης

  • Μπαλέτο
  • Διάρκεια: 120 '

Το διάσημο συγκρότημα του Κιέβου ζωντανεύει το παραμύθι του E.T.A. Χόφμαν«Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών», στη διασκευή του Αλέξανδρου Δουμά, με διεθνώς καταξιωμένους χορευτές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών: Τριπλό εναρκτήριο ραντεβού στην Πειραιώς 260

Η πολυαναμενόμενη στιγμή έφτασε και η Πειραιώς 260 ανοίγει τις πόρτες της με μία διεθνή θεατρική παράσταση και δύο παραστάσεις χορού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
31/05/2024

Ο "Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού", η "Βότκα μολότοφ" και το "Lemon" ξεκινούν περιοδεία!

Τρεις παραστάσεις που είδαμε σε προηγούμενες σεζόν ξεκινούν την καλοκαιρινή πορεία τους σε διάφορα θέατρα της Αττικής, κάνοντας πρεμιέρα την ίδια μέρα του Ιουνίου.

Η Ελένη Ράντου συνεχίζει με το "Πάρτι της ζωής μου" τη σεζόν 2024-25

Η sold out παράσταση που χάρισε στην ταλαντούχα ηθοποιό το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του "α" συνεχίζεται ακάθεκτη και για τρίτη σεζόν τον ερχόμενο χειμώνα.

Athens Comedy Festival: Το απόλυτο φεστιβάλ κωμωδίας σπάει κάθε ρεκόρ!

Το Athens Comedy Festival επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ (από 30/5) με πάνω από 30 παραστάσεις και 80 κωμικούς και καλεσμένους και, το σημαντικότερο, περισσότερες παραστάσεις από ποτέ με πρωταγωνιστή το ίδιο το κοινό, στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

6 παραστάσεις περφόρμανς και χορού για αυτή την εβδομάδα

Συγκεντρώσαμε για εσάς και σας προτείνουμε έξι ιδιαίτερες παραστάσεις χορού και χοροθεάτρου καθώς και site specific performance που κάνουν πρεμιέρα από 30/5 έως και 5/6.

Αίμα στη σκηνή

Άκρως διασκεδαστική πρώτη πανελλήνια παρουσίαση ενός έργου που στηρίζεται στο εύρημα του "θέατρου μέσα στο θέατρο" και αφηγείται την τραγελαφική ιστορία ενός δευτεροκλασάτου θιάσου που ανεβάζει τον "Αμλετ". | Powered by Uber

Κήτος

Δύναμη, συναίσθημα, αμεσότητα και ειλικρίνεια -παρά τις ατέλειές του- διαθέτει το ανέκδοτο έργο του Βαγγέλη Ρωμνιού, ο εξομολογητικός μονόλογος ενός παχύσαρκου άνδρα, και ανεβαίνει σε μία εξίσου άμεση παράσταση από τον Ευάγγελο Βογιατζή. | Powered by Uber