"Ρωμαίος και Ιουλιέτα" με φωτόσπαθα και αθλητικά στο Θέατρο Χώρος

Η Έλενα Μαυρίδου μετατρέπει το κλασικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε ένα πάρτι live ηλεκτρονικής μουσικής που θίγει ταξικά ζητήματα.

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ STRAIGHT OUTTA VERONA Elias Joidos©

Στις 19 Δεκεμβρίου κάνει πρεμιέρα η νέα παράσταση σε σκηνοθεσία της Έλενας Μαυρίδου, "Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Straight outta Verona”. Στο Θέατρο Χώρος στον Βοτανικό ανεβαίνει το διαχρονικό ερωτικό δράμα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε μια φρέσκια εκδοχή με γκράφιτι, αθλητικά ρούχα και φωτόσπαθα, όπου το υπηρετικό προσωπικό των Καπουλέτων, ο Πέτρος και η Παραμάνα διηγούνται την ιστορία των δύο ερωτευμένων νέων.

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ STRAIGHT OUTTA VERONA
Elias Joidos©

Η ανεξήγητη βεντέτα των Μοντέκων και των Καπουλέτων φέρνει τον θάνατο στη Βερόνα-Βοτανικό. Η Ιουλιέτα Καπουλέτου ερωτεύεται και εμείς γινόμαστε μάρτυρες του μυστικού της αλλά και των συγκυριών που θα οδηγήσουν στο τραγικό τέλος της αγνής αγάπης. Το ποιητικό αυτό σύμπαν συμπληρώνει η συνοδεία του βιολιού και της λύρας ζωντανά επί σκηνής.

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ STRAIGHT OUTTA VERONA
Elias Joidos©

Η παράσταση

Η Ιουλιέτα μας έχει για γονείς μια μητέρα βάρκα γιαλό και έναν πατέρα υπόδειγμα ωμής πατριαρχίας. Θέλουν να την παντρέψουν με τον Πάρη, ο οποίος είναι ένα χαϊβάνι και μισό, ενώ αυτή θέλει τον Ρωμαίο. Στο πλάι του Ρωμαίου, ο πάτερ Λαυρέντιος ασχολείται με κάτι χορτάρια, ο Τυβάλδος πουλάει μαγκιά, ο Μερκούτης σίγουρα κάτι έχει πάρει, ο Μπεμβόλιο είναι ψυχούλα. Η χρήση της μάσκας κυριαρχεί και δίνει ζωή στους χαρακτήρες. Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία της σκηνοθέτιδας και του θεάτρου Χώρος, με μια μακρά εργασία και έρευνα πάνω στην υποκριτική. Τα ζητήματα που στοχεύει να θίξει η σκηνοθέτης είναι ταξικά. Η κοινωνία μας σήμερα βρίσκεται κατακερματισμένη σε αντιμαχόμενα πεδία εξουσίας και πλούτου, όπως η κοινωνία των Καπουλέτων και των Μοντέκων. Ακόμη και ο έρωτας είναι ζήτημα πολιτικό. Η πραγματικότητα των δύο οικογενειών της Βερόνας δεν είναι μακριά από τη δική μας. Τα αθώα συναισθήματα θυσιάζονται στο βωμό των μεγαλύτερων και σκοτεινότερων δυνάμεων. Οι νέες φωνές καταπνίγονται με σκληρότητα για μάταιους σκοπούς. Η παράσταση προσκαλεί τον θεατή να στοχαστεί πάνω σε αυτά τα ζητήματα, προτείνοντας παράλληλα μια διαφορετική αισθητική ανεβάσματος ενός κλασικού έργου.

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ STRAIGHT OUTTA VERONA
Elias Joidos©

Πρωταγωνιστούν οι Δήμητρα Κούζα, Γιάννης Καράμπαμπας, Δημήτρης Μανδρινός, Χριστίνα Μαριάνου, Στέργιος Κοντακιώτης και Πέτρος Αλαφούζος. Η μετάφραση είναι του Αθανάσιου Τσακνάκη. Τα κείμενα επιμελήθηκαν οι Κυριακή Μουλιού και Άρτεμις Γιαννοπούλου. Ο Γιώργος Μαυρίδης υπογράφει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και τον ηχητικό σχεδιασμό, η Γεωργία Μπούρδα τα σκηνικά και τα κοστούμια, η Newman’s Commedia Mask Company τις μάσκες και ο Περικλής Μαθιέλλης τους φωτισμούς.

Έλενα Μαυρίδου ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ STRAIGHT OUTTA VERONA
Elias Joidos©
Έλενα Μαυρίδου

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Straight outta Verona

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Μέσα σε ένα πάρτι live ηλεκτρονικής μουσικής, το διαχρονικό ερωτικό δράμα συνομιλεί με σύγχρονα παραστατικά εργαλεία, σε μια παράσταση-κάτοπτρο του πραγματικού κόσμου γεμάτη πικρό χιούμορ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.