Δημήτρη Αγιοπετρίτη -Μπογδάνο, γιατί να δούμε το "Μπιλ και Λου" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου;

Ο σκηνοθέτης και εμπνευστής της παράστασης «Μπιλ και Λου» μάς δίνει πέντε λόγους για να μην τη χάσουμε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Δημήτρης Αγιοπετρίτης Μπογδάνος

1.    Για να ξεκαρδιστείς στα γέλια μέχρι δακρύων. Το "Μπιλ και Λου" παίζει σε διπλό ταμπλό. Σου σερβίρει τη μοναξιά, τη βία, την απομόνωση με τρόπους που αδυνατείς να μην κλάψεις – από τα γέλια. Μια αληθινή ιστορία, που έγινε μαύρο παραμύθι κι ένα μαύρο παραμύθι που έγινε παράσταση αλήθειας. Ξεδιπλώνει τις ζωές των ηρώων με όλη τη βεντάλια των γεύσεων. Κι αν η αλήθεια είναι σκληρή και πονάει, στο "Μπιλ & Λου" ξορκίζεται και λυτρώνει με μοναδικά όπλα τη φιλία και το χιούμορ. 

2. Για να φάς σοκολάτα χωρίς να πάρεις θερμίδες. Οι δύο ήρωες βιώνουν την απενοχοποίηση της διαφορετικότητας, κραυγάζουν τη σιωπή τους και
συμφιλιώνονται με το εδώ και το τώρα. Τρώνε πολλά χαστούκια μέχρι να τα
καταφέρουν, αλλά τελικά νικούν το χρόνο και τον πόνο.

Μπιλ&Λου

3. Για να δεις ξανά θέατρο πιάνοντας το χέρι του φίλου δίπλα του. Ακόμη κι αν είναι άγνωστος. Εμείς αυτό μάθαμε να κάνουμε. Να κρατάμε ο ένας το χέρι του άλλου. Και μετά από τρία χρόνια παραστάσεων στο "Skrow Theater", μία στάση στον "Χώρο" ή της Πειραιώς 260 και ακόμα έναν μήνα προβών στο "Θέατρο του Νέου Κόσμου", με βεβαιότητα σας προσκαλούμε να πράξετε το ίδιο. Είναι βάλσαμο να κρατάς το χέρι του άλλου. Ακόμη και δια αλληλογραφίας. 

4. Για να τσεκάρεις αν παρέμεινες άνθρωπος μετά την αποξένωση της πανδημίας. Να αναπνεύσει. Να κάνει θεατροθεραπεία. Να μοιραστεί μία ζεστή σοκολάτα. Ή λίγο ζαχαρούχο γάλα. Απλά πράματα. 

5. Για να πάρεις ένα "χαρούμενο εφάπαξ" ψυχικής δύναμης. Να παρασυρθεί με τη Λου της Λυδίας Τζανουδάκη στις παραληρηματικές απορίες ζωής της, να μάθει πώς γίνεται το σέξι και πώς μπορεί να γίνει ερωτευτική. Να δει τον Στέλιο Ιακωβιδη να μετουσιώνεται στον υπέρβαρο, αμερικανό, άθεο Εβραίο, Μπιλ Σπιλμπεργκ και να μάθει τη συνταγή του για μακαρονοχάμπουργκερ. Να απολαύσει τον Βασίλη Μαυρογεωργίου να εναλλάσσει 22 ρόλους μέσα σε μιάμιση ώρα και ενάμισιτετραγωνικό, διανύοντας μπροστά μας το Αμερική - Αυστραλία με την ταχύτητα που τραβάμε ένα τσιρότο. 

Περισσότερες πληροφορίες

Μπιλ και Λου

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 105 '

Η 8χρονη Λου αποφασίζει να γράψει για τα δυσεπίλυτα προβλήματά της σε έναν άγνωστο στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Εκείνος της απαντά και μια δυνατή φιλία ξεκινά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.