Θριαμβευτικά ξεκίνησε ο "Δον Κιχώτης" στη Λυρική

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου συνεχίζεται το sold out μπαλετικό θέαμα σε χορογραφία του διεθνώς καταξιωμένου Τιάγκο Μπορντίν πάνω σε ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή έργα του κλασικού ρεπερτορίου με τη συμμετοχή σταρ χορευτών παγκόσμιου βεληνεκούς.

Δον Κιχώτης Χ. Ακριβιάδης©

Στην κατάμεστη Αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του "Δον Κιχώτη” του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μετά από δύο αναβολές λόγω της πανδημίας. Το κοινό χειροκρότησε τους συντελεστές της παραγωγής και ιδιαιτέρως τους δύο διεθνώς καταξιωμένους χορευτές. Τον σούπερ σταρ Ρώσο χορευτή Ντανιίλ Σίμκιν και τη σπουδαία Γεωργιανή χορεύτρια Μάια Μακατέλι.

Δον Κιχώτης
Χ. Ακριβιάδης©

Ο διεθνώς καταξιωμένος χορευτής και χορογράφος Τιάγκο Μπορντίν αναβίωσε την κλασική χορογραφία του Μάριους Πετιπά, βλέποντας την ιστορία του κλασικού αριστουργήματος μέσα από τις φαντασιώσεις του Δον Κιχώτη και με την πίστη ότι "στο τέλος νικάει πάντα η αγάπη".

Δον Κιχώτης
Valeria Isaeva©

Τα σκηνικά του διεθνή Έλληνα σκηνογράφου Γιώργου Σουγλίδη δημιούργησαν ένα παραμυθένιο περιβάλλον που συμπληρώθηκε από το εμπνευσμένο animation που υπέγραψε η Ειρήνη Βιαννέλη και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς του Χρήστου Τζιόγκα. Η διάσημη Ελληνίδα fashion designer Μαίρη Κατράντζου υπέγραψε τα δεκάδες υψηλής αισθητικής πολύχρωμα κοστούμια της παράστασης, με αέρινα υφάσματα που αναδείκνυαν την κίνηση των χορευτών. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διεύθυνε ο Στάθης Σούλης.

Δον Κιχώτης
Χ. Ακριβιάδης©

Στον ρόλο του Μπαζίλιο εντυπωσίασε με την άνεση, το ταλέντο, την τεχνική και την μοναδική ερμηνεία του ο σούπερ σταρ των Μπαλέτων της Νέας Υόρκης και του Βερολίνου Ντανιίλ Σίμκιν. Η μοναδική παρτενέρ του στον ρόλο της Κίτρης, η Γεωργιανή πολυβραβευμένη χορεύτρια του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας Μάια Μακατέλι μάγεψε το κοινό με την ιδιαίτερη εκφραστικότητα της και χειροκροτήθηκε θερμά για τη σπουδαία ερμηνεία της. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους το κοινό χειροκρότησε τους χορευτές της ΕΛΣ Μαρία Κουσουνή, Ντανίλο Ζέκα, Θανάση Σολωμό, Στέλιο Κατωπόδη, Έλενα Κέκκου, Ελευθερία Στάμου, καθώς και το σύνολο των Χορευτών του Μπαλέτου της ΕΛΣ, που πέτυχε μια υψηλού επιπέδου ερμηνεία ενός τόσο απαιτητικού έργου.

Επόμενες παραστάσεις: 27 Νοεμβρίου & 4, 23, 24, 30, 31 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δον Κιχώτης

  • Μπαλέτο
  • Διάρκεια: 135 '

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή έργα του κλασικού ρεπερτορίου του μπαλέτου παρουσιάζεται σε χορογραφία βασισμένη σε εκείνη του Μάριους Πετιπά, με εμφανίσεις διεθνών σταρ χορευτών που συνεργάζονται με την ΕΛΣ.

Εθνική Λυρική Σκηνή - αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος»

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.