Ξεκινάει πάλι το ταξίδι στον περίεργο πλανήτη "Solaris"

Μετά την ολοκλήρωση των sold out παραστάσεων του "Solaris" της θεατρικής ομάδας "ΟΠΕRA” σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή, το ταξίδι στον περίεργο πλανήτη ξεκινάει ξανά.

Solaris © Κωστής Καλλιβρετάκης, Αναστασία Γιαννάκη

Μετά την ολοκλήρωση των sold out παραστάσεων του "Solaris" (βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στάνισλαβ Λεμ) της θεατρικής ομάδας "ΟΠΕRA” σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή, το ταξίδι στον περίεργο πλανήτη ξεκινάει και πάλι στις 9 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο (7 μ.μ, 8 μ.μ, 9 μ.μ).

Solaris
© © Κωστής Καλλιβρετάκης, Αναστασία Γιαννάκη

Δύο από τους βασικούς συντελεστές της παράστασης, ο Γιάννης Αναστασάκης (μουσική σύνθεση, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρονικά) και η Ναταλία Μαντά (σκηνογραφία, live-visuals) μας προσκαλούν και πάλι στο Άσυλο Ανιάτων, αυτή τη φορά για μια οπτικοακουστική/μουσική δράση που απομονώνει το μουσικό και σκηνογραφικό μέρος της παράστασης, προσφέροντας μια ευκαιρία περιήγησης στον μυστηριακό κόσμο του Solaris. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν για 40 λεπτά εντός της εικαστικής εγκατάστασης και των σκηνογραφικών αντικειμένων, στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του Ασύλου Ανιάτων στην Κυψέλη.

Το "Solaris" ήταν μία site specific παράσταση, όπου ολόκληρος ο σκηνογραφικός σχεδιασμός της παράστασης διαμορφώθηκε και προσαρμόστηκε ειδικά για την άδεια πτέρυγα του Ασύλου Ανιάτων. Έτσι, το περιβάλλον της παράστασης, που κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού και μνημονεύτηκε από την κριτική, αποτελεί μια αυτόνομη πολυμορφική εικαστική εγκατάσταση που ενεργοποιείται από τα συμβάντα που διαδραματίζονται εντός της. Παρόλο που η οπτικοαουστική/μουσική δράση διεξάγεται στην καρδιά της Αθήνας, στο Άσυλο Ανιάτων, η αίσθηση που έχει κανείς μπαίνοντας στον χώρο είναι πως ο χρόνος και ο χώρος αλλάζει, μετατοπίζεται και διαστέλλεται. 

Solaris
© Κωστής Καλλιβρετάκης, Αναστασία Γιαννάκη

Ο Γιάννης Αναστασάκης και η Ναταλία Μαντά, έχοντας διαμορφώσει ένα πολυποίκιλο και λαβυρινθώδες σκηνογραφικό τοπίο, στοχεύουν να οδηγήσουν τους επισκέπτες της δράσης σε ένα  πέρασμα από τον συμβατικό κόσμο προς τα κάπου μακριά. Η εικαστική εγκατάσταση υποδέχεται τη μουσική και τα live visuals, σε μία μοναδική συνομιλία με τον υπάρχοντα χώρο που ταξιδεύει τους θεατές σε ένα εσωτερικό σύμπαν, στον πλανήτη Solaris.

Εισιτήρια αποκλειστικά online από τη viva.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.