Ένας σκοτεινός πρίγκιπας κι ένας κλόουν έρχονται σε δύο μοναδικές παραστάσεις στο Red Jasper Cabaret Theatre

Δύο καινούρια θεατρικά έργα ανεβαίνουν αυτόν τον Νοέμβριο για να μας ταξιδέψουν σε έναν άλλο χωροχρόνο αλλά και να μας βάλουν στον πειρασμό να τα παρατήσουμε όλα και να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Dark Prince of the Cabaret

Δύο καινούρια θεατρικά έργα ανεβαίνουν αυτόν τον Νοέμβριο στο Red Jasper Cabaret Theatre για να μας ταξιδέψουν σε έναν άλλο χωροχρόνο αλλά και να μας βάλουν στον πειρασμό να τα παρατήσουμε όλα και να ξεκινήσουμε από την αρχή.

"Dark Prince of the Cabaret”

Ο Γιώργος Τένορμαν Τζιουβάρας, μετά από 20 χώρες και 800 περίπου εμφανίσεις με τους Opera Chaotique, συνεργασίες με τους Λ. Μαχαιρίτσα, Δ. Σαββόπουλο, Tiger Lillies, Ennio Morricone, παρουσιάζει τη νέα του παράσταση από 4/11, μια ιστορία με χιούμορ, ένταση και έναν ασυνήθιστο υπερήρωα της καθημερινότητας.
Σε έναν κόσμο που έχει καταστραφεί από έναν πυρηνικό όλεθρο μετά τον 5ο Παγκόσμιο πόλεμο, οι επιζήσαντες δημιουργούν μια νέα πόλη στην οποία βασιλεύει η διαφθορά, η απληστία και κάθε είδους απατεωνιά. Ένας νέος ήρωας γεννιέται, ο Σκοτεινός Πρίγκιπας του Καμπαρέ, έτοιμος να σατιρίσει και να παλέψει με την αγέλαστη ηλιθιότητα του κόσμου. Ταξιδεύει στο χρόνο, περνάει ασυνήθιστες περιπέτειες, ερωτεύεται την Φρίντα Κάλο και τη Μελίνα Μερκούρη, μαλώνει με τον Tom Waits, συζητά με τον Πικάσο και τον Αϊνστάιν, αναρωτιέται αν όλοι οι ήρωες έχουν πεθάνει και αν ο Θεός μας έχει δημιουργήσει πράγματι να είμαστε καθάρματα.

Tenorman_1.jpg

Ο Tenorman με κωμική αφήγηση παρουσιάζει ιστορίες για τον καθένα μας, τραγουδάει και παίζει στο πιάνο αυτοσχεδιάζει σε πολλές γλώσσες, αλληλεπιδρά με το κοινό και αποδεικνύει πως μπορείς να είσαι αστείος χωρίς να κοροϊδεύεις τους άλλους, πάρα μόνο τον εαυτό σου!

"I am leaving…"

Μια solo performance ενός θεατρικού κλόουν ξεκινά από 6/11. Η πρόθεσή του; Να μας βάλει στον κόσμο του. Η αγωνία του; Να φύγει. Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να τα παρατήσετε όλα και να φύγετε μακριά; Το έχετε κάνει ποτέ; Ο ήρωας μας, με το όνομα Zo, αυτό θέλει, αυτό προσπαθεί. Μας απειλεί διαρκώς πως θα φύγει και τον βλέπουμε συνέχεια στο αεροδρόμιο, στο check in. Φεύγει ή μας κοροϊδεύει;

I am leaving_1.jpg

Τα φυσικά εμπόδια και οι αντιδράσεις του κοινού αποτελούν αφορμή για μικρές παρακάμψεις από τον κεντρικό του στόχο. Η απόφαση για το αν θα φύγει ή θα μείνει βρίσκεται στα χέρια του κοινού.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Dark Prince of the Cabaret

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 100 '

Ο γνωστός σόουμαν των Opera Chaotique, Γιώργος Τζιουβάρας, ανεβάζει μια σουρεαλιστική ιστορία με φόντο έναν κατεστραμμένο κόσμο μετά τον 5ο Παγκόσμιο Πόλεμο, με πολύ τραγούδι και αυτοσχεδιασμό.

I am leaving…

  • Performance
  • Διάρκεια: 55 '

Zo, one human show. Μια solo performance θεατρικού clown. Η πρόθεσή του είναι να μας βάλει στον κόσμο του. Η αγωνία του είναι: να φύγει; Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να τα παρατήσετε όλα και να φύγετε μακριά; Το έχετε κάνει ποτέ; Ο ήρωάς μας, με το όνομα Zo, αυτό θέλει, αυτό προσπαθεί. Και μας απειλεί διαρκώς πως θα φύγει. Τον βλέπουμε στο αεροδρόμιο, στο check in. Φεύγει ή μας κοροϊδεύει; Τα φυσικά εμπόδια και οι αντιδράσεις του κοινού αποτελούν αφορμή για μικρές παρακάμψεις από τον κεντρικό του στόχο. Το αν θα φύγει ή θα μείνει, θα του το δείξει το κοινό της συγκεκριμένης βραδιάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.