"Τουλούζ-Λωτρέκ – η φαντασία της αμαρτίας" σε ένα παζλ μικρών και πυκνότατων σκηνών

Η προσωπικότητα και ο βίος του Γάλλου ζωγράφου και χαράκτη Ανρί ντε Τουλούζ Λωτρέκ ενέπνευσε τον Χριστόφορο Χριστοφή για τη δημιουργία της παράστασης «Τουλούζ-Λωτρέκ – η φαντασία της αμαρτίας» που έρχεται στο θέατρο Ολύμπια.

ΤΟΥΛΟΥΖ-ΛΩΤΡΕΚ-–-Η-ΦΑΝΤΑΣΙΑ-ΤΗΣ-ΑΜΑΡΤΙΑΣ

Ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γαλλικής τέχνης της "Μπελ Επόκ" στα τέλη του 19ου αιώνα ο Ανρί ντε Τουλούζ Λοτρέκ, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας της Τουλούζης, διακρίθηκε για το ταλέντο του και συζητήθηκε για τους δεσμούς του με χορεύτριες, πόρνες, θεατρίνους και ιδιοκτήτες καμπαρέ. Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τη μνήμη του Τουλούζ-Λωτρέκ, με ένα νέο, αποκαλυπτικό και βιωματικής πνοής θεατρικό έργο με τίτλο "Τουλούζ-Λωτρέκ – η φαντασία της αμαρτίας", συντεθειμένο σε ένα παζλ μικρών αλλά πυκνότατων σκηνών, που ζωντανεύουν ιδέες, εικόνες και αισθήματα της 37χρονης ζωής του διάσημου Γάλλου ζωγράφου, από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας". Το κείμενο υπογράφει ο Χριστόφορος Χριστοφής και η διδασκαλία ερμηνείας/σχεδιασμός φωτισμών/σκηνοθεσία είναι του Δήμου Αβδελιώδη. "Σε αυτή τη ρηξικέλευθη θεατρική παράσταση, που συνδιοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, η τέχνη του μεγάλου μετά-ιμπρεσιονιστή ζωγράφου και πρωτοπόρου της αφίσας, καταγράφει μοναδικά την αλήθεια της ψυχής. Βλέμμα βαθύ που συναισθάνεται ολογραφικά τις ζωές των ανθρώπων, δικαίων και αδίκων, να συμμετέχουν σ’ ένα έργο, παίζοντας ρόλους που δεν τους διάλεξαν οι ίδιοι κι ούτε που ξέρουν καλά- καλά το τέλος τους. Οπτική που την αναγνωρίζουμε με την ίδια ένταση κι ευκρίνεια και στο λογοτεχνικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη". Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Θανάσης Τσαλταμπάσης και Βερόνικα Αργέντζη. Η μουσική σύνθεση είναι του Νίκου Ξανθούλη, τα σκηνικά του Αριστείδη Πατσόγλου και τα κοστούμια της Βασιλικής Σύρμα. Συμμετέχει το Κουαρτέτο εγχόρδων L’anima. Προπώληση από την TicketServices.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.