"Άσπρο πάτο/Another round": Στην υγειά μας, βρε παιδιά!

Σε παγκόσμια πρώτη θα δούμε τη θεατρική μεταφορά της ταινίας «Άσπρο πάτο» («Another round», 2021) του Τόμας Βίντερμπεργκ. Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το έργο που ανεβαίνει στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Άσπρο Πάτο Σταύρος Χαμπάκης©

Αυτά είναι τέσσερα χρήσιμα tips για τον "Άσπρο Πάτο/Another Round", τη νέα παράσταση που σκηνοθετεί ο Θοδωρής Αθερίδης και που κάνει πρεμίερα 26 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

1. Έτσι "γιορτάζεται" η ζωή: Την πιο συγκινητική, διασκεδαστική και αισιόδοξη ιστορία για το αλκοόλ μοιράζονται μαζί μας οι χαρακτήρες του έργου "Druk - Άσπρο πάτο". Τέσσερις φίλοι πειραματίζονται με μια νέα θεωρία, διατηρώντας ένα ελαφρύ επίπεδο μέθης στην καθημερινότητά τους. Άραγε μπορεί αυτός ο τρόπος ζωής να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας τους;

2. Μια επιτυχημένη ταινία: Η πολυσυζητημένη ταινία "Άσπρο Πάτο" του Τόμας Βίντερμπεργκ σάρωσε τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, σενάριο, α΄ αντρικός ρόλος), ενώ ακολούθησε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το 2021. Δυνατό σημείο της ταινίας το προσεγμένο καστ, από το οποίο ξεχωρίζει ο Μαντς Μίκελσεν.

3. Η θεατρική πρόταση: Ο Θοδωρής Αθερίδης αναλαμβάνει το μεγάλο ρίσκο της θεατρικής μεταφοράς της ταινίας στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" (από 26/10), σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου. Ο σκηνοθέτης θα προσπαθήσει να προβάλει την περιπέτεια των  τεσσάρων αντρών"στη μάταιη προσπάθειά τους να ξαναγίνουν παιδιά. Ο βασικός σκηνικός χώρος είναι το προαύλιο του σχολείου με στοιχεία "παιδικής χαράς”".

4. Οι τέσσερις κολλητοί: Ο Νίκος Ορφανός, ο Μιχάλης Ιατρόπουλος, ο Αλέξανδρος Μπαλαμώτης και ο Θάνος Γρίβας, ο οποίος επιλέχθηκε μετά από ακρόαση από το σκηνοθέτη για το ρόλο που υποδύθηκε ο Μαντς Μίκελσεν, θα πρωταγωνιστήσουν στην παράσταση. Ο Θοδωρής Αθερίδης αποφάσισε μέσα από την οντισιόν να δώσει λόγο στη νέα γενιά, δημιουργώντας την επόμενη καλλιτεχνική ομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες

Άσπρο Πάτο / Another Round

  • Κοινωνικό

Στη θεατρική μεταφορά της ομώνυμης ταινίας του Τόμας Βίντερμπεργκ, που απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, τέσσερις κολλητοί αποφασίζουν να διατηρούν ένα επίπεδο μέθης καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακολουθώντας μια νέα στάση ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.