Παπούλια, Κοκκίδου, Τρύπη είναι οι "Εύθυμες κυράδες" του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Βασισμένη στις “Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ είναι η παράσταση που θα δούμε στην Κεντρική Σκηνή του Πειραιά σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη.

Εύθυμες κυράδες

Στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά μας προσκαλεί ο Λευτέρης Γιοβανίδης από 18 Νοεμβρίου σε μια μουσικοθεατρική μεταγραφή του έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ "Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ” με μια δυνατή διανομή ηθοποιών, ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής, ευφάνταστα σκηνικά, πολύχρωμα κοστούμια με γκλίτερ και βάτες και πολύ χορό. Η πιο ζωηρή και τρυφερή κωμωδία του Σαίξπηρ γίνεται μιούζικαλ από τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και επενδύεται με μουσική και τραγούδια από τον Θέμη Καραμουρατίδη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του θεάτρου. Με χιούμορ, παιγνιώδη αλλά και καυστική διάθεση προς τον θεσμό του γάμου και τις κοινωνικές συμβάσεις, το πρωτότυπο μιούζικαλ "Εύθυμες κυράδες” σκιαγραφεί τη ζωή μιας μικρής πόλης της Αγγλίας που θα μπορούσε να είναι και η δική μας. Αμαρτωλές επιθυμίες, φαύλα πάθη, συζυγικές ζηλοτυπίες και ερωτικές περιπέτειες προκαλούν ένα ντόμινο παρεξηγήσεων, αναπάντεχων παρεκτροπών και κωμικών συμπτώσεων.

Εύθυμες κυράδες

Η υπόθεση

Αρχές της δεκαετίας του ’80, ο ξεπεσμένος, πληθωρικός αλλά και γοητευτικός απατεώνας Τζον Φάλσταφ, στέλνει την ίδια ερωτική επιστολή σε δύο πλούσιες –παντρεμένες– κυράδες της πόλης. Πιστεύει πως, τυφλωμένες από το πάθος, θα πέσουν στην αγκαλιά του και θα του προσφέρουν τις λίρες που χρειάζεται για να συνεχίσει τις ασωτίες του. Οι δύο γυναίκες θα του δώσουν ένα καλό μάθημα, στρέφοντας με στυλ και φαντασία το σχέδιό του εναντίον του. 

Οι συντελεστές

Πρωταγωνιστούν οι Ελένη Κοκκίδου, Εβελίνα Παπούλια, Τάνια Τρύπη, Θανάσης Βλαβιανός, Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Γιώργος Γλάστρας, Θανάσης Δήμου, Θοδωρής Μπουζικάκος, Αργύρης Ξάφης, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Αλμπέρτο Φάις, Μαρία Χάνου και Γιώργος Ψυχογιός. Η κίνηση και οι χορογραφίες είναι της Ζωής Χατζηαντωνίου, τα σκηνικά του Πάρι Μέξη, τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη και οι φωτισμοί της Σοφίας Αλεξιάδου. 

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.