Στο Παλλάς η "Αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ"

Για 10 παραστάσεις επιστρέφει η μουσικοθεατρική εκδοχή του έργου-ορόσημου του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Η αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ Μιχάλης Γκούμας©

Μετά την επιτυχία της παράστασης "Η αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ" στο Μέγαρο Μουσικής την περασμένη άνοιξη στο πλαίσιο του Έτους Ιάκωβου Καμπανέλλη με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του, επιστρέφει αυτή τη φορά στο Παλλάς από τις 10 έως τις 20 Νοεμβρίου. Ο σκηνοθέτης Χρήστος Σουγάρης συνεράζεται με ένα δυνατό επιτελείο συντελεστών -δραματουργία της Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου, πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Στέφανου Κορκολή την οποία ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής, στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού- σε αυτή την ιδιαίτερη μουσικοθεατρική εκδοχή ενός από τα πιο εμβληματικά έργα του νεοελληνικού θεάτρου. 

Η αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ
Μιχάλης Γκούμας©

"Το αν όχι τολμηρό τότε σίγουρα πρωτότυπο εγχείρημα να δημιουργηθεί ένα μιούζικαλ πάνω στην "Αυλή των θαυμάτων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη δικαιώνει εν μέρει τους εμπνευστές του, καθώς η μουσική του Στέφανου Κορκολή και τα τραγούδια σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου ξαναδιαβάζουν το έργο της δεκαετίας του ’50 και το παραδίδουν σε νέα μορφή. Έτσι, η "Αυλή" απομακρύνεται από το είδος του κοινωνικού ρεαλισμού και μεταμορφώνεται σε θέαμα, όπου το ρόλο της μετάδοσης συγκινησιακής φόρτισης αναλαμβάνουν περισσότερο η μουσική και τα τραγούδια παρά η πρόζα", διαβάζουμε στην κριτική του "α".

Στην all star μουσικοθεατρική εκδοχή του έργου-ορόσημο που πέρα από μικρογραφία της δεκαετίας του 1950 αποτελεί ένα εκ βαθέων ψυχογράφημα του αυθεντικού ελληνικού πνεύματος της αθηναϊκής αυλής και της αέναης προσπάθειας του Έλληνα για την κατάκτηση της σιγουριάς, πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Μάνος Βακούσης, Μαρία Διακοπαναγιώτου και η διεθνής μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη. Στο ρόλο της Καίτης η Φιλαρέτη Κομνηνού και στο ρόλο του Λάσκου ο Δημήτρης Πιατάς. Στην διεύθυνση της 10μελούς ορχήστρας, ο Αναστάσιος Συμεωνίδης

Η αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ
Μιχάλης Γκούμας©

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Ελένη Μανωλοπούλου, ενώ τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου. Τον 17μελή θίασο συμπληρώνουν οι Μαρίζα Τσάρη, Γιώργος Τσιαντούλας, Ηλέκτρα Σαρρή, Γιώργος Ντάβος, Γιάννης Βασιλώττος, Ντίνος Γκελαμέρης.

Η αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ
Μιχάλης Γκούμας©

Προπώληση μέσω viva.gr

Η αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ
Μιχάλης Γκούμας©

Η αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ
Μιχάλης Γκούμας©

Αυλή των θαυμάτων
Μιχάλης Γκούμας©

Περισσότερες πληροφορίες

Η αυλή των θαυμάτων - Το μιούζικαλ

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 130 '

Η μουσικοθεατρική εκδοχή του εμβληματικού έργου-ορόσημο του μεταπολεμικού μας θεάτρου αποτελεί ένα εκ βαθέων ψυχογράφημα του Έλληνα της δεκαετίας του 1950.

Παλλάς

Βουκουρεστίου 5 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.