Σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, η θητεία της Κατερίνας Ευαγγελάτου ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών ανανεώνεται μέχρι το 2025. Η απόφαση για την ανανέωση της θητείας δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με καθυστέρηση ενός και πλέον μήνα, καθώς το Φεστιβάλ παρέμενε ακέφαλο από τις 31 Αυγούστου, όταν έληξε η προηγούμενη θητεία. Ήδη από τον Μάρτιο αναμέναμε την απόφαση του υπουργείου. Δια στόματος του κ. Γιατρομανωλάκη υπήρξε η δέσμευση να προχωρήσουν οι διαδικασίες εγκαίρως, για την δρομολόγηση της διάδοχης κατάστασης, μέσω ανοιχτών διαδικασιών. Το Υπουργείο Πολιτισμού σε αυτή τη φάση προχώρησε σε απευθείας ανανέωση της θητείας – ανάθεση της διεύθυνσης του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου στην Κατερίνα Ευαγγελάτου.
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου είναι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου με παράλληλες σπουδές μουσικής στο Ελληνικό Ωδείο. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπούδασε σκηνοθεσία στο Λονδίνο με Υποτροφία Ωνάση (Πανεπιστήμιο του Middlesex) και τη Μόσχα (Κρατική Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης GITIS). Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ρωσικά. Πρωτοεμφανίστηκε ως σκηνοθέτις το 2006 στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ την ίδια χρονιά ίδρυσε και διηύθυνε στο Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου τη σκηνή "Είσοδος Κινδύνου", όπου παρουσίασε τρεις παραστάσεις σε πανελλήνια πρώτη ("Ερωτευμένη νεκρή", "Η λέσχη της αυτοκτονίας", "Εκδίκηση"). Έχει σκηνοθετήσει πάνω από 20 μεγάλες παραγωγές σε κορυφαίους θεατρικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως το Εθνικό Θέατρο, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Κρατική Όπερα της Περμ στη Ρωσία και το Κρατικό Θέατρο του Άουγκσμπουργκ στη Γερμανία.
Ασχολείται συστηματικά με την θεατρική εκπαίδευση με επίκεντρο το αρχαίο δράμα, ενώ έχει κληθεί να δώσει μαθήματα και διαλέξεις γύρω από το θέατρο στην Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Αθηνών-Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου, Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών) και το εξωτερικό. Πρόσφατα ήταν προσκεκλημένη του New York University, όπου δίδαξε Αρχαίο Δράμα σε φοιτητές διαφόρων τμημάτων του. Το 2018 διηύθυνε το Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος του Εθνικού Θεάτρου στους Δελφούς. Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων, από την Ένωση Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών με το βραβείο νέου δημιουργού και με το έπαθλο "Ελευθερία Σαπουντζή" για τις σκηνοθεσίες της κατά την διετία 2009-2011, ενώ η παράσταση της όπερας "Τα παραμύθια του Χόφμαν", (Κρατική Όπερα της Περμ στη Ρωσία, 2015) ήταν υποψήφια για 9 βραβεία "Χρυσή Μάσκα", τα σημαντικότερα βραβεία στο ρωσόφωνο Θέατρο, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Παράστασης Όπερας και Καλύτερου Σκηνοθέτη.
Στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έχει παρουσιάσει τον "Ιδομενέα" του Ρόλαντ Σίμελπφενιχ στην Πειραιώς 260 (2014), τον "Ρήσο" στον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη (2015) και, με το Εθνικό Θέατρο, την "Άλκηστη" του Ευριπίδη στην Επίδαυρο (2017) "Ριγκολέττο" του Τζουζέπε Βέρντι (2022).