Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τη Σοφία Βέμπο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Ελληνική Συμφωνιέτα παρουσιάζει την παράσταση «Σοφία» σε σκηνοθεσία Σοφίας Καψούρου.

Σοφία Αγγελική Κοκκοβέ©

Η Ελληνική Συμφωνιέτα (Sinfonietta Hellenica) παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τη μουσικοθεατρική παράσταση "Σοφία", ένα πρωτότυπο αφιέρωμα στη θρυλική Σοφία Βέμπο σε κείμενο και σκηνοθεσία Σοφίας Καψούρου, μουσική διεύθυνση Γιώργου Γαλάνη με τον Άκη Σακελλαρίου και τη Μαρίτα Παπαρίζου επί σκηνής.
Ένα μαγικό οδοιπορικό στη ζωή και την ψυχή της Σοφίας Βέμπο από την Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου. Η Σοφία δεν έμοιαζε με τις άλλες. Η Σοφία με τις βαθιές της νότες, πήγε μια χώρα ψηλά, τόσο ψηλά, που ακόμη και σήμερα τα σύννεφα της ανήκουν. Άλλωστε ήταν κόρη καπνεργάτη, γεννημένη σύννεφο. Έπεσε στη γη σαν αστέρι και ένα πρωί έγινε καπνός.

Σοφία Βέμπο
Αγγελική Κοκκοβέ©

Τέσσερις καταξιωμένοι καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου και της μουσικής ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους στην ιστορική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και με την ορμή και τον φρέσκο ήχο της Ελληνικής Συμφωνιέτας χαρίζουν μια "Καινούρια τώρα ζωή" στην αθάνατη Σοφία Βέμπο. 

Σοφία Βέμπο
Αγγελική Κοκκοβέ©

Η Σοφία Καψούρου, η ασυμβίβαστη φωνή της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, υπογράφει ένα αστραφτερό, απολαυστικό, σκανδαλώδες κείμενο που προσφέρει ανεξάντλητες αντανακλάσεις και φέρει το παράφορο στη σκηνή, δημιουργώντας μια μουσικοθεατρική σύνθεση για τον έρωτα, τον πόλεμο, τη δόξα και τη μοναξιά της. Ο Γιώργος Γαλάνης, ταλαντούχος αρχιμουσικός της νεότερης γενιάς, που μετράει ήδη στο δυναμικό του συνεργασίες με μεγάλα ονόματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, διευθύνει μια ορχήστρα φωτιά που εκτελεί άλλοτε αισθαντικά, άλλοτε επαναστατικά, πασίγνωστα τραγούδια της Βέμπο σε πρωτότυπη ενορχήστρωση. Η Μαρίτα Παπαρίζου, μεσόφωνος με διεθνείς συνεργασίες και διακρίσεις, ερμηνεύει τα πιο αγαπημένα τραγούδια της Βέμπο, με τη μοναδική φωνή της, μια φωνή λάμα και άγγιγμα μαζί, φτιαγμένη από το αυθεντικό υλικό της φωνής της Σοφίας. Ο Άκης Σακελλαρίου, κορυφαίος πρωταγωνιστής του ελληνικού θεάτρου με συγκλονιστικές ερμηνείες στην καριέρα του, μας χαρίζει άλλη μία: δίνει σάρκα και οστά στον άπατρι πατριώτη και γίνεται ο ποιητής της Σοφίας, ο άνθρωπός της.

Ημέρες Παραστάσεων: 24 & 25 Οκτωβρίου (9 μ.μ.)

Εισιτήρια στο ticketservices.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.