"Κουρέα της Σεβίλλης": Η επιτυχία συνεχίζεται στο Ακροπόλ

Ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξανά συναντά τον εμβληματικό ρόλο του Φίγκαρο στον περίφημο "Κουρέα της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.

Κουρέα της Σεβίλλης Μαριλένα Αναστασιάδου©

Σε μια θεατρική χρονιά που δεν θα φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό κωμωδιών, ο "Κουρέας της Σεβίλλης" του Μπομαρσέ έρχεται να κάνει τη διαφορά! Επιστρέφει στο Ακροπόλ με πρωταγωνιστή το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο για να μας κάνει να ξεχαστούμε, να μας χαρίσει το χαμόγελο και κυρίως να μας κάνει να περάσουμε καλά. Πάνω από 100.000 θεατές χειροκρότησαν μέχρι σήμερα την παράσταση που σκηνοθέτησε και χορογράφησε η Σοφία Σπυράτου και που παίχτηκε τον περασμένο χειμώνα στο Ακροπόλ και το καλοκαίρι σε περιοδεία σε όλη τη χώρα και την Κύπρο. Από τις 10 Νοεμβρίου θα ξανά συναντήσουμε τον περίφημο Φίγκαρο τον οποίο υποδύεται ο ταλαντούχος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αποδεικνύοντας  τις φωνητικές ικανότητες του κάθε βραδιά. Η Σοφία Σπυράτου έστησε μία παράσταση κωμική, φασαριόζικη και ονειροπόλα, ενσωματώνοντας σύγχρονα στοιχεία και ταξιδεύοντας το θεατή μέσα από την καινούρια μετάφραση- διασκευή της Λουίζας Μητσάκου, με μία γλώσσα σημερινή. H μουσική της παράστασης, από τα γνωστά σε όλους θέματα του Ροσίνι έως τις πρωτότυπες μελωδίες του Μιλτιάδη Παπαστάμου συγκινούν και τονίζουν το μουσικό χαρακτήρα της παράστασης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια του Μανόλη Παντελιδάκη εντυπωσιάζουν ισορροπώντας ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο.

Ο κουρέας της Σεβίλλης
Μαριλένα Αναστασιάδου©

Ας θυμηθούμε την υπόθεση

Ο Φίγκαρο είναι ένας τυχοδιώκτης που εμπλέκεται στη διαμάχη ανάμεσα στον νεαρό κόμη Αλμαβίβα και τον ηλικιωμένο ντοτόρε Μπαρτόλο (ο αστείρευτος Φάνης Μουρατίδης) για τα μάτια της πανέμορφης Ροζίνα. Η βοήθεια του ευρηματικού κουρέα θα είναι κομβική για να πραγματωθεί ο έρωτας του κόμη και της Ροζίνα. Πολύ περισσότερο, βέβαια, από έναν καταφερτζή πονηρό και ονειροπόλο χαρακτήρα, ο Φίγκαρο αμφισβητεί τις κοινωνικές επιταγές της εποχής του και γίνεται έτσι προάγγελος της Γαλλικής Επανάστασης. Τα μουσικά θέματα του Τζοακίνο Ροσίνι από την ομώνυμη διάσημη όπερα δένουν αρμονικά με τις πρωτότυπες μελωδίες του Μιλτιάδη Παπαστάμου που ερμηνεύονται ζωντανά από τους μουσικούς (Μιλτιάδης Παπαστάμου, Μαρίνος Γαλατσινός, Φοίβος Ζήτης, Αλέξανδρος Κασάρτζης, Ιωάννης Ιωαννίδης, Αλέξιος Στενάκης). Οι Δημήτρης Ντάσκας, Ρένος Ρώτας, Νεφέλη Κουλούρη, Μάριος Πετκίδης, Γιάννης Ζαράγκαλης οι χορευτές (Adolfo Vega, Σοφία Μαρτίου,Γκάμπριελ Μιρτσέα, Φαίδρα Νταϊόγλου, Κώστας Παπαματθαιάκης, Γιάννης Σμέρος, Κωστής Τσιαμάγκας, Τατιανή Χατζημπίνου), συμπληρώνουν επάξια το καστ της απαιτητικής παραγωγής.  Προπώληση εισιτηρίων από Viva.gr

>> Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό για την πρεμιέρα της παράστασης εδώ

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο κουρέας της Σεβίλλης

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Η Σ. Σπυράτου στήνει μία παράσταση κωμική που περιγράφει την προσπάθεια του κόμη Αλμαβίβα να κερδίσει με τη βοήθεια του Φίγκαρο τη νεαρή Ροζίνα από τα νύχια του γερο-Μπαρτόλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.