Με πολύ θέατρο και με μια μεγάλη έκθεση μας υποδέχεται το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ελένη Βασιλική Τρουφάκου Ηλίας Κοτσιρέας & Σταύρος Χαμπάκης©

"Ο Κόσμος του- Ο Κόσμος μας" είναι ο τίτλος της αφιερωματικής έκθεσης στον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη που εγκαινιάζεται στις 15 Σεπτεμβρίου στο ΙΜΚ. Η πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Κακογιάννη Ξένια Καλδάρα και οι συνεργάτες της, με την επιμέλεια του εικαστικού & σκηνογράφου Κωνσταντίνου Ζαμάνη και με τη συμβολή- συμβουλή του κορυφαίου σκηνογράφου Διονύση Φωτόπουλου, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του κυπριακής καταγωγής δημιουργού μέσα από αυτήν την έκθεση. Ο τρόπος με τον οποίο έχει στηθεί στους χώρους του ιδρύματος καταδεικνύει με έναν απλό τρόπο το εύρος των θεματικών αναζητήσεών του Μιχάλη Κακογιάννη και είναι η κατάλληλη έναρξη για την πολυσυλλεκτική καλλιτεχνική χρονιά που έχει προγραμματίσει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
 

Διαβάστε Επίσης

Σε ότι αφορά τα θεατρικά το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Performing Arts and Entertainment ανεβάζουν, σε παγκόσμια πρώτη, το έργο "Άσπρο Πάτο / Another Round" γνωστό από την ομώνυμη κινηματογραφική επιτυχία, η οποία απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας 2021 σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη. Μια ακόμα σημαντική παράσταση είναι η "Ελένη" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη με πρωταγωνίστρια την Βασιλική Τρουφάκου. Η γνωστή ηθοποιός ερμηνεύει όλους τους ρόλους του έργου και ο Νίκος Τουλιάτος τη συνοδεύει με τα κρουστά του. Τη θεατρική λίστα συμπληρώνουν  "Το χρονικό των δέκα ημερών" μια παράσταση βασισμένη στο κείμενο της Αγάπης Μολυβιάτη-Βενέζη σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου, η "Ιφιγένεια στη χώρα του Πένθους" του Κώστα Παπακωστόπουλου, έργο εμπνευσμένο από την τραγωδία του Ευριπίδη "Ιφιγένεια εν Ταύροις", η "Ερμιόνη" σε κείμενο – σκηνοθεσία του Ανδρέα Στάικου, το "Φτιάξε τη Δυστυχία Μόνος σου", παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Πωλ Βατζλάβικ σε διασκευή – σκηνοθεσία της Γεωργίας Ανδρέου, "Η Πόλη" της  Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι με πρωταγωνιστές τους Βάνα Πεφάνη, Βασίλη Αφεντούλης και Δημήτρη Μπούρα και το "Μεφίστο", παράσταση εμπνευσμένη από το έργο του Κλάους Μανν με ερμηνευτή και σκηνοθέτη τον Νικόλα Βαγιονάκη. 

Διαβάστε Επίσης


Η παιδική σκηνή του Ιδρύματος Κακογιάννη ανανεώνεται με τη συνεργασία της δραστήριας ομάδας Κοπέρνικος, που λατρεύουν τα παιδιά. Από το πρόγραμμα δεν θα λείψουν τα εργαστήρια με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη κ.ά., αλλά και οι μουσικές βραδιές με τους Γιάννη Μπέζο, Βιολέτα Ίκαρη και μαέστρο τον Γιάννη Παπαζαχαριάκη, τους Ρίτα Αντωνοπούλου - Μανόλη Ανδρουλιδάκη κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.