Οι "Πέρσες" του Δημήτρη Καραντζά στο Ηρώδειο

Πολυσυζητημένη παράσταση των "Περσών" του Αισχύλου που παρουσίασε ο Δημήτρης Καρατζάς στην Επίδαυρο και αλλού θα παιχτεί για δυο ημέρες στο Ηρώδειο.

Πέρσες Σταύρος Χαμπάκης

"Ουσιαστική –και πολύ καλά εκτελεσμένη– σκηνική προσέγγιση της αισχυλικής τραγωδίας και του αρχαίου δράματος ως πεδίου διαλόγου, που οδηγεί σε μια κοινοτική όσο και πολιτική εμπειρία θέασης" χαρακτηρίζει η κριτικός του "α" Τώνια Καράογλου την πολυσυζητημένη παράσταση των "Περσών" του Αισχύλου που παρουσίασε ο Δημήτρης Καραντζάς στην Επίδαυρο και αλλού. Σκηνοθέτης που δεν φοβάται να διασκευάσει κλασικά έργα, εκσυγχρονιστικά "διαλεγόμενος" με αυτά, έχει αποδείξει πως οι διασκευές του δεν έρχονται σε "αντιδικία" με το πρωτότυπο έργο. Αυτό που επιδιώκει στη σκηνική ανάγνωση της αρχαιότερης σωζόμενης τραγωδίας είναι να αναδείξει, σε μια κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια κοινωνία, τις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού επεκτατισμού και την αντίδραση των φορέων της εξουσίας που έχουν γαντζωθεί από αυτή. Θα παιχτεί στο Ηρώδειο (9 & 10/9) με έναν εμβληματικό θίασο εξαιρετικών ηθοποιών,  με προεξάρχουσα τη Ρένη Πιττακή στο ρόλο της Άττοσας και τους: Χρήστος Λούλης (Αγγελιοφόρος), Γιώργος Γάλλος (Δαρείος), Μιχάλης Οικονόμου (Ξέρξης), Αλεξία Καλτσίκη, Θεοδώρα Τζήμου, Γιάννης Κλίνης, Αινείας Τσαμάτης, Ηλίας Μουλάς, κ.ά., αλλά και μια μεγάλη ομάδα εθελοντών.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πέρσες

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 105 '

Μέσα από τη ματιά του σκηνοθέτη, το αντιπολεμικό έργο που απηχεί ζητήματα ύπαρξης και συνύπαρξης, γίνεται κοινός τόπος για μια συνομιλία που φωτίζει εμμέσως τα πολλαπλά παγκόσμια αδιέξοδα του σήμερα, με τη συμμετοχή 40 πολιτών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.