Η καθηλωτική "Μηχανή του Τούρινγκ" με τον Ορφέα Αυγουστίδη επιστρέφει

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο ταλαντούχος ηθοποιός ανεβαίνει στη σκηνή με την τεράστια θεατρική επιτυχία των 25.000 θεατών σε διασκευή και σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Η μηχανή του Τούρινγκ Ελίνα Γιουνανλή©

Η "Μηχανή του Τούρινγκ” με τον Ορφέα Αυγουστίδη, η παράσταση που έγινε ένα από τα απόλυτα talk of the town αλλά και sold out της προηγούμενης θεατρικής χρονιάς, επιστρέφει από 14 Οκτωβρίου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου. Την συγκλονιστική ερμηνεία του Ορφέα Αυγουστίδη πάνω στην εκκεντρική προσωπικότητα του επιδραστικού μαθηματικού του 20ού αιώνα, Άλαν Τούρινγκ, έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 25.000 θεατές.

Η μηχανή του Τούρινγκ
Ελίνα Γιουνανλή©

Διαβάστε Επίσης

Η παράσταση βασίζεται στο έργο του Μπενουά Σολέ "Η μηχανή του Τούρινγκ" το οποίο διασκεύασε και σκηνοθέτησε ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, συστήνοντάς μας την αινιγματική προσωπικότητα ενός ανθρώπου που αναγνωρίστηκε επίσημα για την προσφορά του στην Επιστήμη και την Ιστορία 60 χρόνια μετά το θάνατό του. Βέβαια, ο Άλαν Τούρινγκ δεν είναι το μοναδικό πρόσωπο που καλείται να ερμηνεύσει ο Ορφέας Αυγουστίδης σε αυτήν την εκδοχή. Μέσα από τις αναμνήσεις της μαθηματικής ιδιοφυίας οι οποίες ξεδιπλώνονται στη σκηνή, ο ταλαντούχος ηθοποιός ζωντανεύει με υποκριτική μαεστρία όλα τα πρόσωπα που σημάδεψαν τη ζωή του και με μοναδικά μέσα το σώμα και τη φωνή του.

Η μηχανή του Τούρινγκ
Ελίνα Γιουνανλή©

Ο συγκλονιστικός μονόλογος για την ιδιοφυΐα που αποκρυπτογράφησε τους στρατιωτικούς κωδικούς της συσκευής Enigma, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Γουίνστον Τσόρτσιλ να γνωρίζει τις επικείμενες κινήσεις των Ναζί και συμβάλλοντας στη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945, ξεχώρισε όπως φάνηκε στην προτίμηση του ελληνικού κοινού και των κριτικών. Εντυπωσίασε, όμως, και τον ίδιο του συγγραφέα του έργου: "Εντυπωσιάστηκα με το ανέβασμα της παράστασης, νιώθω πραγματικά συγκινημένος και θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές! Πραγματικά με μάγεψε η ερμηνευτική δεινότητα του Ορφέα Αυγουστίδη. Κατά την διάρκεια της παράστασης ένιωσα τον παλμό του κοινού, που παρακολουθούσε καθηλωμένο!". 

>>Διαβάστε περισσότερα για τον Άλαν Τούρινγκ και το έργο παρακάτω:

Διαβάστε Επίσης

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Η μηχανή του Τούρινγκ

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα έργο εμπνευσμένο από τη ζωή του Άλαν Τούρινγκ, του επιδραστικού μαθηματικού και δημιουργού μιας πρωτότυπης μηχανής σκέψης που με τα χρόνια θα εξελισσόταν στον σημερινό υπολογιστή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.