Με έναν ετερόκλητο αλλά υποσχόμενο θίασο ανεβάζει τη "Μεγάλη μαγεία" ο Παπαβασιλείου

Μεγάλη μαγεία

Ο Ναπολιτάνος "μάγος" της θεατρικής τέχνης Εντουάρντο ντε Φίλιππο γνώστης των λαϊκών θεαμάτων έμαθε τη ζωή του μπουλουκιού ως ηθοποιός στα νιάτα του, σκηνοθέτησε και έγραψε έργα που πιάνουν τον παλμό της κοινωνίας και κοιτάζουν διερευνητικά τον 
ανθρώπινο χαρακτήρα, συνδυάζοντας τις φαρσικές καταστάσεις με τον ηθογραφικό νατουραλισμό και την σουρεαλιστική φαντασία. Αυτό αποτυπώνεται καθαρά στο έργο του "Μεγάλη μαγεία", όπου χρησιμοποιεί την ψευδαισθητική τέχνη των ταχυδακτυλουργών μάγων για να πει αλήθειες. Το υπέροχο έργο θα το δούμε το χειμώνα στο Θέατρο Αλάμπρα (από 13/10) από το Βασίλη Παπαβασιλείου, τον διανοούμενο του θεάτρου με ισχυρό ένστικτο, εξαίσιο ρήτορα κι σπουδαίο ηθοποιό και σκηνοθέτη. Είναι ειδικός στο να δημιουργεί θερμοκρασίες στις παραστάσεις του και για να το πετύχει στη "Μεγάλη μαγεία"  συνεργάζεται με τον ταχυδακτυλουργό Τρίσταν και ένα θίασο ετερόκλητων-κατά τη γνώμη μας- ηθοποιών που είναι ασκημένοι στο λόγο. Όταν σμίγουν ταλαντούχοι και ευαίσθητοι καλλιτέχνες όπως είναι οι: Αλίκη Αλεξανδράκη, Νίκη Βακάλη, Γιάννης Βασιλώττος, Άντρη Θεοδότου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιάννης Λατουσάκης, Δανάη Λουκάκη, Άγγελος Μπούρας, Αμαλία Νίνου, Κώστας Φλωκατούλας, Νίκος Ψαρράς, κάτι καλό προκύπτει.

Μεγάλη μαγεία

Η υπόθεση του έργου

Ο απατεώνας ταχυδακτυλουργός Όττο Μαρβούλια, που πλέον βλέπει τις χρυσές μέρες της
καριέρας του να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, καταφθάνει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο για να
δώσει μία ακόμα από τις παραστάσεις του. Ανάμεσα στους θεατές παρευρίσκεται ο ζηλιάρης
και κακότροπος Καλότζερο, με την όμορφη νεαρή σύζυγό του, Μάρτα. Μετά από ένα μαγικό
κόλπο του Όττο, η Μάρτα εξαφανίζεται για να συναντήσει τον εραστή της. Όμως οι δύο
ερωτευμένοι δεν αρκούνται σε μία σύντομη συνάντηση, αλλά δραπετεύουν μακριά από τον
καταπιεστικό Καλότζερο. Ο Όττο, προσπαθώντας να γλιτώσει από τις κατηγορίες, αλλά και από τη φτώχεια του, με ένα απίστευτο λόγο γεμάτο εξωφρενικά επιχειρήματα πείθει τον
Καλότζερο ότι όλα είναι μέρος μίας "μεγάλης μαγείας", ενός μαγικού παιχνιδιού που ξεπερνά το χρόνο και τη λογική.Όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται, ο Καλότζερο επιλέγει να παραμείνει στην καθημερινότητα που έφτιαξε με τη μαγεία.

Η προπώληση ξεκίνησε ηλεκτρονικά εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.