Δωρεάν παραστάσεις από τον Δήμο Αθηναίων

Τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο παρουσιάζει ο ΟΠΑΝΔΑ τις επόμενες μέρες στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή».

Νέα απ’ τον Θερβάντες Φανή Τουμπουλίδου©

"Νέα απ’ τον Θερβάντες"

Η θεατρική εταιρεία Theartes των Κωνσταντίνου Κυριακού και Κατερίνας Μπιλάλη και η ομάδα Μπουφόνοι της Βίλης Σωτηροπούλου συμπράττουν σε μια σπονδυλωτή παράσταση που ενώνει τέσσερα άπαιχτα κωμικά μονόπρακτα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες γύρω από το ερωτικό πάθος και τη συζυγική απιστία, συστήνοντάς μας τον μεγάλο Ισπανό συγγραφέα και ως δραματουργό. (22/7 Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού) 

Σσς! Η Αθήνα κοιμάται…

"Σσς! Η Αθήνα κοιμάται..."

Η ίδια η Αθήνα είναι η πρωταγωνίστρια στη site specific περφόρμανς που κοιτά μέσα από την κλειδαρότρυπα. Ενώ όλη η πόλη κοιμάται, οι κάτοικοι μιας πολυκατοικίας ξαγρυπνούν περιμένοντας τη λύτρωση της επόμενης μέρας. Παίζουν οι Μαρία Μπρανίδου, Χρήστος Χριστόπουλος, Χριστίνα Χριστοφή, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Ειρήνης Δερμιτζάκη. (Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα", 23/7) 

Το καρέ του έρωτα

"Το καρέ του έρωτα"

Τα μπλεξίματα ενός κροίσου με φόντο ένα ελληνικό νησί τη δεκαετία του ’70 αφηγείται η νοσταλγική κωμωδία του Κώστα Πρετεντέρη, που σκηνοθετεί ο Γιώργος Φρατζεσκάκης με κοστούμια εποχής και πρωταγωνιστές τους Ελένη Φιλίνη, Οδυσσέα Σταμούλη, Έλενα Δελακούρα κ.ά. (Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού 24/7)

Τα άνθη της καταστροφής

"Τα άνθη της καταστροφής"

Ο ερμηνευτής Γιάννης Διονυσίου συμπράττει με τους ηθοποιούς Δανάη Λουκάκη και Σόλωνα Τσούνη σε μια παράσταση-αφιέρωμα συνοδεία ορχήστρας που ζωντανεύει τις μνήμες και τη μουσική παράδοση των Μικρασιατών. Σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, τα κείμενα είναι της Ευγενίας Μαραγκού και ο Θοδωρής Λεμπέσης διευθύνει την ορχήστρα. (Λιμάνι Παλαιάς Φώκαιας 24/7, Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού 25/7) 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Νέα απ’ τον Θερβάντες

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Τέσσερα άπαιχτα κωμικά μονόπρακτα ενώνονται σε μία παράσταση για να μας συστήσουν το δραματουργό Μιγκέλ ντε Θερβάντες, μέσα από μια αναδρομή στην ιστορία της κωμωδίας.

Το καρέ του έρωτα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 105 '

Η σύγχρονη κωμωδία συνθέτει την ανώδυνη γελοιογραφία ενός κοσμικού μικρόκοσμου, μπερδεύοντας τις ταυτότητες κι ανακατεύοντας τα ζευγάρια.

Σσς! Η Αθήνα κοιμάται…

  • Performance

Έξι θεατρικοί μονόλογοι, βασισμένοι στο βιβλίο της Ειρήνης Δερμιτζάκη «Αυτό που δεν γνωρίζω ακόμα», σε μια site specific παράσταση για την Αθήνα και τους κατοίκους της.

Τα άνθη της καταστροφής

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 80 '

Οι μνήμες των Μικρασιατών από τη ζωή τους στα παράλια μέχρι την καταστροφή και την προσφυγιά ζωντανεύουν μέσα από τη μουσική τους παρακαταθήκη σε μια παράσταση-αφιέρωμα συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
16/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).