"Ηλέκτρα": Συνεχίζεται η περιοδεία με Μαρία Κίτσου, Δημήτρη Γκοτσόπουλο και Γιώργο Κωνσταντίνου

Μετά από ολιγοήμερη διακοπή λόγω ασθενείας συνεχίζεται κανονικά η περιοδεία του ψυχολογικού δράματος του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα.

Ηλέκτρα

Μετά από ολιγοήμερη διακοπή λόγω ασθενείας της Μαρίας Κίτσου, συνεχίζεται κανονικά η περιοδεία της "Ηλέκτρας” του Ευριπίδη, όπου η γνωστή ηθοποιός έχει αναλάβει τον ομώνυμο ρόλο στο πλευρό του "Ορέστη” Δημήτρη Γκοτσόπουλου και του "Παιδαγωγού” Γιώργου Κωνσταντίνου. Ο Γιώργος Λύρας σκηνοθετεί, σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη, το ψυχολογικό δράμα του Ευριπίδη που τοποθετεί το μύθο του κύκλου των Ατρειδών σε έναν κόσμο ρεαλιστικής καθημερινότητας, φέρνοντας τους ήρωες αντιμέτωπους με την εκδίκηση, τη δικαιοσύνη, την ηθική σύγκρουση και το ανθρώπινο πάθος.

Ηλέκτρα

Η Ηλέκτρα ζει στο περιθώριο, σε έναν ταπεινωτικό γάμο που της επέβαλαν. Ο Ορέστης, επικηρυγμένος από το παλάτι, επιστρέφει για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του, ακολουθώντας τον χρησμό του Απόλλωνα. Τα δύο αδέλφια βάζουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο που όπως πιστεύουν θα αποδώσει την αρμόζουσα δικαιοσύνη. Αντ’ αυτού η μητροκτονία τους οδηγεί στη φρίκη και δίνει την αφορμή να διερευνήσουμε το φόνο, στον Ευριπίδη, αναζητώντας τα ψυχολογικά του αίτια. Αυτά συμβαίνουν στην "Ηλέκτρα” που παρουσιάστηκε το 413 π.Χ. σε μια εποχή αμφιβολίας και απομυθοποίησης λίγους μήνες πριν την ταπεινωτική ήττα στη Σικελική Εκστρατεία.

Διαβάστε Επίσης

Στον θίασο που ενώνει διαφορετικές γενιές ηθοποιών συμπρωταγωνιστούν ο Σπύρος Κυριαζόπουλος ως Πυλάδης, ο Νίκος Λεκάκης στο ρόλο του Αγγελιοφόρου, η Ιωάννα Μαυρέα ως Κλυταιμνήστρα, οι "Διόσκουροι” Ιάσονας Παπαματθαίου και Αντώνης Σταμόπουλος και ο Γιώργος Δεπάστας στο ρόλο του Γεωργού.

Η παράσταση στο Θέατρο Πέτρας (1/7) μετατίθεται για τις 25 Ιουλίου, ενώ η παράσταση στο Θέατρο Βράχων (2/7) μεταφέρεται για τις 4 Σεπτεμβρίου.

Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας στην Αθήνα

25/7 Πέτρας
25/8 Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη Βριλήσσια
26/8 Θέατρο Αλέξης Μινωτής Αιγάλεω
30/8 Θέατρο Άλσους Δημήτρης Κιντής Ηλιούπολη
31/8 Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης Μενίδι
3/9 Faliro Summer Theater
4/9 Θέατρο Βράχων 

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ηλέκτρα

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του πατέρα τους, η Ηλέκτρα και ο Ορέστης αποφασίζουν να εκδικηθούν τη μητέρα τους και τον εραστή της, με σκοπό να αποδώσουν, όπως πιστεύουν, δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.