Οι "Συμπέθεροι από τα Τίρανα" περιοδεύουν στην Ελλάδα

Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας μας έχουν χαρίσει μία από τις πιο feelgood κωμωδίες των τελευταίων ετών. Ένα επιτελείο ωραίων ηθοποιών την απογειώνει με τη χημεία και τη σπιρτάδα του στην παράσταση που ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία.

Συμπέθεροι από τα Τίρανα Μαριλένα Αναστασιάδου©

Ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου γράφουν για εμάς. Ξέρουν πώς να στήνουν φάρσες στα παρασκήνια της ζωής, πώς να μας κάνουν να διασκεδάζουμε την απελπισία μας και να προβληματιζόμαστε με οικείες παθογένειες. Αυτό το φοβερό συγγραφικό δίδυμο απεικονίζει την ελληνική κοινωνία με ώριμη ματιά. Στα έργα του, οι ήρωές τους, μορφές που συναντάμε γύρω μας, κουβαλάνε αφέλεια και πονηριά, μιζέρια αλλά και δύναμη, πάθος, απωθημένα, όνειρα… Μέσα από ευτράπελες και γεμάτες μαύρο χιούμορ καταστάσεις, αναδεικνύουν την οικονομική αλλά κυρίως την ηθική διαφθορά, τον κυνισμό την υπερβολή, την απουσία συνείδησης και την υποκρισία. Οι "Συμπέθεροι από τα Τίρανα", μια από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες τους, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Σατιρίζει τη ρατσιστική νοοτροπία των σύγχρονων Ελλήνων, μέσα από την ερωτική ιστορία της Ελληνίδας Λίζας με τον Αλβανό Άλφρεντ. Οι ήρωές της, αμοραλιστές και ελαφρόμυαλοι, βγάζουν πολύ, μα πολύ γέλιο. 
 

Συμπέθεροι από τα Τίρανα
Μαριλένα Αναστασιάδου©


Μια ομάδα εννιά ηθοποιών, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Κούκουρας, Σοφία Παυλίδου, Κώστας Καζάκας, Νατάσα Κοτσοβού, Χριστίνα Πετρολέκα, Ντανιέλ Νούρκα και Πάνος Σταθακόπουλος σε σκηνοθεσία του Σταύρου Καραγιάννη συνθέτουν έναν ιδιότυπο θίασο, που φωτίζει με αμεσότητα την κοινή ανθρώπινη εμπειρία. Ο ενθουσιασμός του κοινού για την έξυπνη κωμωδία του 2008, σχόλιο για την ξενοφοβία, το νεοπλουτίστικο κιτσαριό, το ρατσισμό, το σουσουδισμό, την ημιμάθεια και την ανειλικρίνεια, δεν έχουν ξεθυμάνει. Στην φετινή τηλεοπτική μεταφορά των "Συμπέθερων από τα Τίρανα" στο Mega, το επιτυχημένο καστ σε συνδυασμό με την πλοκή, τις extravagant εμφανίσεις και την ντοπιολαλιά των ηρώων έκαναν τους φαν να μην ξεκολλάνε από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Κάποιοι από τους ηθοποιούς της σειράς συμμετέχουν και στη θεατρική παράσταση των "Συμπέθερων από τα Τίρανα", που θα κάνει πρεμιέρα, στις 28 Ιουνίου, στο απολύτως καλοκαιρό Faliro Summer Theater και στη συνέχεια θα παιχτεί στην Αττική τον Ιούλιο πριν από τη μεγάλη περιοδεία της ανά την Ελλάδα τον Αύγουστο. Μπορείτε να τη δείτε στο Θέατρο Πέτρας (14/7), στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας (15/7), στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου (16 & 17/7), στο Alex Cinema στο Πόρτο Ράφτη (19/7), στο Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης (27/7), ή στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής" (28/7).

Περισσότερες πληροφορίες

Συμπέθεροι από τα Τίρανα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Η μεγάλη θεατρική και τηλεοπτική επιτυχία που σχολιάζει την ξενοφοβία των σύγχρονων Ελλήνων με αφορμή το γάμο μιας Ελληνίδας με έναν αλλοδαπό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
16/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Το τάβλι" σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας αυτό το καλοκαίρι

Το θεατρικό του Δημήτρη Κεχαΐδη θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής, με τον σκηνοθέτη και τον Αντώνη Κρόμπα στους ρόλους δύο λαμόγιων που παίζουν μια παρτίδα τάβλι με απρόβλεπτη εξέλιξη.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.