Οι "Τρομεροί γονείς" στο Radar συνεχίζονται μέχρι τον Ιούνιο

Δεύτερη παράταση μετράει η παράσταση της Αναστασίας Παπαστάθη που μεταφέρει το έργο του Ζαν Κοκτό από το Παρίσι του 1938 στην Αθήνα του σήμερα.

Τρομεροί γονείς Χάρης Γερμανίδης©

Οι παραστάσεις με θέμα τις οικογενειακές σχέσεις πάντα τραβούσαν το ενδιαφέρον του κοινού που βρίσκουν μέσα από αυτές την ταύτιση ή και την λύτρωση αναφορικά με τη δική τους ζωή. Αυτό αποδεικνύουν οι "Τρομεροί γονείς" του Ζαν Κοκτό που παίζονται στο θέατρο Radar σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Παπαστάθη. Δεύτερη παράταση μέχρι και τις 12 Ιουνίου πήρε η παράσταση που μεταφέρει την τραγική κωμωδία του Ζαν Κοκτό από το Παρίσι του 1938 (χρονιά που γράφτηκε το έργο) στην Αθήνα του σήμερα και μιλά για τις οικογενειακές σχέσεις, για την δύναμη του έρωτα και την ατομική ελευθερία. 

Τρομεροί γονείς
Χάρης Γερμανίδης©

Η εκκεντρική προσωπικότητα του Κοκτό, μιας σύνθετης καλλιτεχνικής μορφής του 20ού αιώνα, ξεδιπλώνεται μέσα από τη διαχρονική ιστορία με πρωταγωνιστές μια υστερική μάνα, τον αποτυχημένο σύζυγο και πατέρα, που προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεφύγει από την καταπίεση, τη γεροντοκόρη αδερφή της και τον άβγαλτο μαμάκια γιο. Όταν ο τελευταίος ερωτεύεται, μαμά και θεία προσπαθούν να τον χωρίσουν από την κοπέλα του, η οποία κατά σύμπτωση είναι η ερωμένη του πατέρα. Οι επιφανειακά άψογες ισορροπίες χαλάνε, οι σχέσεις ταράζονται και οι συνέπειες είναι απροσδόκητες. Οι Χρήστος Ευθυμίου, Μαρία Μαυροματάκη, Αντώνης Καραθανασόπουλος και Ευδοκία Ασπρομάλλη συμπρωταγωνιστούν με την Αναστασία Παπαστάθη.

Τρομεροί γονείς
Χάρης Γερμανίδης©

Στην παράσταση της 29ης Μαΐου αλλά και στην τελευταία παράσταση στις 12 Ιουνίου, ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση, την οποία συντονίζει η Θεραπεία Στάμου-Μαζαράκη, ψυχολόγος, σωματική-συστημική ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή σύμβουλος και trainer - μέλος του ECP.

 

Τρομεροί γονείς
Χάρης Γερμανίδης©

Προπώληση viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Τρομεροί γονείς

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Η τραγική κωμωδία του Ζαν Κοκτό μεταφέρεται από το Παρίσι του 1938 στην Αθήνα του σήμερα για να μιλήσει για τις οικογενειακές σχέσεις αλληλεξάρτησης. Η εκκεντρική προσωπικότητα του Κοκτό, μιας σύνθετης καλλιτεχνικής μορφής του 20ού αιώνα, ξεδιπλώνεται μέσα από τη διαχρονική ιστορία με πρωταγωνιστές μια μάνα αποξενωμένη από τον άντρα της και προσκολλημένη στον γιο της που χειραγωγεί μέσω της αρρώστιας της, τον σύζυγο και πατέρα που καταφεύγει σε εξωσυζυγικές σχέσεις, την ανύπαντρη αδερφή της που ζει μαζί τους και τους εξουσιάζει μέσω του χρήματος, αφού έχει αναλάβει να τους συντηρεί και τον γιο που ερωτεύεται για πρώτη φορά μια κοπέλα και θέλει να σπάσει τα δεσμά της οικογένειας. Οι επιφανειακά άψογες ισορροπίες φθίνουν και οι συνέπειες στη ζωή όλων είναι απροσδόκητες. Η παλαιότερη γενιά αναπόφευκτα θα συγκρουστεί με την νέα, η οποία διεκδικεί την δική της ταυτότητα.

Radar

Πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93 (απέναντι από τη στάση μετρό Άγιος Ιωάννης)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Από τη μεγάλη οθόνη στο θεατρικό σανίδι

Υπάρχουν έργα που λατρέψαμε ως ταινίες και τώρα ζωντανεύουν μπροστά μας στη σκηνή, αποκαλύπτοντας μια νέα διάσταση της ιστορίας τους. Ποια είναι και πού παίζονται;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
24/11/2024

"Ανδρείκελα": Παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο στο Κακογιάννη

Στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" παρουσιάζεται το έργο "Ανδρείκελα", που φωτίζει τις ιστορίες και τις σκέψεις πέντε ανδρών που έχασαν τη ζωή τους απρόσμενα.

Μετά τα 50 (δεν) σταματάει: οι νέοι/ες καλλιτέχνες/ιδες βλέπουν το γήρας αλλιώς

Η τρίτη ηλικία αποκτά ορατότητα σε παραστάσεις, βιβλία και έργα τέχνης, χωρίς ταμπού και στερεότυπα, όχι μόνο από ηλικιωμένους αλλά και από νέους και νέες δημιουργούς

Τρία χοροθεατρικά ραντεβού

Τρεις χορογράφοι ρίχνουν το δικό τους φως σε μια σειρά από θέματα που αφορούν την ανθρώπινη οντότητα. Οι παραστάσεις τους κάνουν πρεμιέρα τις επόμενες ημέρες.

Διαχρονικό και επίκαιρο "Τυχερό Λαχείο"

Το σατιρικό διήγημα του Άντον Τσέχωφ "Το Τυχερό Λαχείο" παρουσιάζεται στο Θέατρο 104, με τη σύγχρονη ματιά της Λουκίας Ανάγνου.

Κατερίνα Λέχου: " Δεν σκηνοθετώ τη ζωή μου· τη ζω"

Η Κατερίνα Λέχου μας μιλά για την ηρωίδα που ενσαρκώνει στο έργο "Linda", αναδεικνύει τη δύναμη της τέχνης να μετακινεί, να εμπνέει και να θέτει ερωτήματα για τη ζωή, ενώ μοιράζεται προσωπικές σκέψεις για την ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική επιτυχία και την προσωπική ευτυχία.

Υπάρχει συνταγή για την "Υψηλή Μαγειρική των Σχέσεων";

Η Βίλη Σωτηροπούλου επανέρχεται με την "Υψηλή Μαγειρική των Σχέσεων", μια κωμωδία που συνδυάζει το χιούμορ με τη βαθύτερη ανάλυση των δυναμικών που αναπτύσσονται ανάμεσα στις σχέσεις.